Ha Önnek a Citynél van kötelező autóbiztosítása, harminc napja van váltani

A City Insurance ellen ugyanis szerdán elindult a csődeljárás.

Hirdetés

Több mint hárommillió ügyféllel pár hónapja még a City Insurance volt a romániai gépjármű-felelősségbiztosítási piac legnagyobb szereplője. A cég azonban tavaly októberben a csúcsról a mélybe zuhant, miután a biztosítási piacot felügyelő állami szerv (FGA) visszavonta a működési engedélyét. A biztosítótársaság ugyanis nem hajtotta végre a kötelező tőkeemelést a megszabott határidőig.

A biztosítási felügyelet még ősszel kérte a csődeljárás beindítását a cég ellen, a Bukaresti Törvényszék pedig szerdán zöld utat adott a kérésnek.

Ilyen esetekben egy állami biztosítási alapból kárpótolják az ügyfeleket, most is így történik: az FGA maximum 500 ezer lejes összegeket fizet majd a kárpótlást igénylőknek.

A bírósági döntés értelmében a City ügyfeleinek mostantól harminc nap áll rendelkezésükre, hogy biztosítót váltsanak, kilencven nap után pedig érvényüket vesztik a Citynél kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) – jelentette be a City Insurance csődbiztosa, a CITR.

Hirdetés

Ha önnek a Citynél van biztosítása, feltétlenül nézze meg ezt az útmutatót a biztosítási felügyelet honlapján vagy kérdezze meg biztosítási ügynökét.

 

Hirdetés