Fotó: Székelyhon

Agresszív romák törték el egy orvos ujjait, és egy ápolót is bántalmaztak a gyergyói kórházban

A történtek után az alkalmazottak védelmet kértek, mert félnek.

Hirdetés

Egy orvos ujjait eltörték, kis híján megvakították, és egy ápolót is bántalmaztak péntek hajnalban a gyergyószentmiklósi kórházban egy roma beteg agresszív rokonai. A támadók az egészségügyi intézmény kerítésén átmászva jutottak be, majd nekiestek az ügyeletes orvosnak, aki távozásra szólította fel őket.

A kórház ügyeletes alkalmazottai péntek délelőtt az intézmény udvarán gyűltek össze, és bejelentették, hogy testi épségüket féltve a további bántalmazásoktól, védelmet kérnek.

Ferenczy István kórházmenedzser a sajtónak elmondta, a prefektussal és a rendőrség helyi parancsnokával folytatott megbeszélések nyomán arra jutottak, hogy a helyi rendőrség egyik járőrautója hétfőig a nap 24 órájában a kórház előtt posztol, hétfőtől pedig hivatásos őrző-védő céggel kötnek szerződést.

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere eközben bejelentette, hogy külföldi útját megszakítva azonnal hazautazik, és intézkedik az ügyben, mert az ügyben halaszthatatlanul intézkedni kell. Valamint azonnali intézkedések szükségesek. Konkrétat nem mondott, de azt fontosnak tartotta elmondani.

Részletek a Székelyhonon.

Hirdetés