Fotó forrása: ebihoreanul.ro

Addig szlalomozott részegen a kamionsofőr a forgalomban, hogy a szemtanúk elvették tőle a slusszkulcsot

Könnyen tragédiához vezethetett volna a felelőtlensége, ha nem lép közbe a többi sofőr.

Hirdetés

Szokatlan jelenetnek lehettek szemtanúi vasárnap este a 79-es főúton, a Szalonta felől Nagyvárad irányába tartó sofőrök: egy fehérorosz kamionsofőr olyan részegen ült volánhoz, hogy az már a közlekedés többi résztvevőjének is feltűnt. Többször elvesztette az uralmát a tehergépjármű fölött, ha éppen nem menetiránnyal szemben haladt, akkor kis híján az árokba borult, vagy a záróvonalat figyelmen kívül hagyva szorította le az úttestről a szemből érkező autókat.

A mögötte haladó autó fedélzeti kamerája tanúsítja, hogy egyedül a többi sofőr lélekjelenléte miatt nem következett be egy tragédia. Az ámokfutásnak végül két másik gépjárművezető vetett véget, akik addig dudáltak, míg a fehérorosz kamionsofőr megállt. Ekkor elvették tőle a slusszkulcsot, és addig nem engedték el, míg a rendőrség a helyszínre nem érkezett.

A két beavatkozó sofőr közül az egyik éppen egy szolgálaton kívül lévő rendőr volt. A határozott fellépésére nagy szükség volt, hiszen a nyilvánvalóan részeg sofőr időközben agresszívé vált. A 39 éves delikvens leheletében 1,38 mg/l alkoholszintet mértek, és még vasárnap bekísérték a kórházba a véralkoholszint megállapítására. A rendőrök ezt követően 24 órára őrizetbe vették és büntetőeljárást indítottak ellene.

Újabb emlékeztető ez, hogy érdemes óvatosan vezetni, mert nagyon sok a felelőtlen őrült a közutakon.

Hirdetés