A több ingatlannal rendelkezőknek sem kell kérvényt benyújtaniuk az olcsóbb áramért

A kormány elfogadta a rendeletet.

Hirdetés

Amint arra a múlt héten ígéretet tettek, az év utolsó kormányülésén a szakik elfogadták a rendeletet, amely lecsillapítja a kedélyeket az árstopos áram körül. Korábban ugyanis úgy volt, hogy a több ingatlannal rendelkezők csak az egyik ingatlanra kaphatnak kedvezményt, így aztán kérvényt kell benyújtaniuk a szolgáltatóhoz, amelyben tudatják, melyik ingatlanra kérik azt. Az albérlők még rosszabbul jártak volna, hiszen nekik hivatalos bérleti szerződést kellett volna kötniük, majd a saját nevükben szerződniük az áramszolgáltatóval, hogy megkaphassák a kedvezményt.

Nos, a szerdai kormányülésen eldőlt, hogy ez mégsem így lesz, mindenki kérvény nélkül részesül a kedvezményből, aki belefér a fogyasztási keretbe, függetlenül attól, hogy hány kecója van.

Kérvényt csak az otthonukban létfontosságú orvosi gépeket működtetőknek, a legalább három kiskorú gyermeket nevelő családoknak, illetve az egyedülálló szülőknek kell benyújtaniuk ahhoz, hogy a fogyasztásuktól függetlenül a legolcsóbb, 0,68 de lej/kWh-s áron kapják az áramot.

Aki havi 100 kWh-nál kevesebb áramot használ, az automatikusan ilyen tarifa mellett fizet, a 100 és 255 kWh között fogyasztók, 0,8, míg a 300 kWh fölött fogyasztók már 1,3 lejes árat fizetnek kilowattóránként.

Hirdetés