A temesváriak végre ledobják a karantén láncait, a közegészségügyi hatóság beleegyezése nélkül

A fertőzöttségi ráta 8 ezrelék alá csökkent a bánsági megyeszékhelyen, így április elsejétől jöhet a lazítás. Az később derül ki, hogy a vesztegzárnak volt-e értelme.

Hirdetés

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szerdán úgy döntött, éjféltől, azaz április elsejétől feloldja a 24 napja tartó karantént a bánsági megyeszékhelyen, valamint a várossal szomszédos négy településen.

A vesztegzár meghosszabbítását a délutáni ülésen simán leszavazták annak ellenére, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) nem támogatta a lazítást, sőt, a karantén folytatását javasolta.

A bánsági megyeszékhelyen, valamint a várossal szomszédos négy településen pontosan egy héttel ezelőtt még a karantén egyhetes meghosszabbításáról döntöttek, miután a fertőzöttségi ráta március 24-én már 8,43 ezrelékesre emelkedett, a legfrissebb adatok azonban csökkenést mutatnak, Temesvár jelenleg 7,64 ezreléken áll.

Az csak a következő napokban fog kiderülni, hogy a vesztegzárnak volt-e ennél konkrétabb hatása, mint ahogy az is, hogy lesz-e újabb meccs Bukarest és Temesvár közt a szigorítások kapcsán.

Hirdetés

A karantén feloldását Dominic Fritz polgármester is megszavazta ezúttal, a bejegyzése itt olvasható:

Hirdetés