Telefonos helymeghatározási adatok buktatták le a hamis oltásigazolásokkal seftelő szélhámosokat

Egy újabb botrány arra mutat rá, nehezebb lett átverni az éberen figyelő hatóságokat. Többek közt egy rendőr is lebukott, aki úgy jutott hozzá ahhoz a bizonyos papírhoz, hogy meg sem jelent az oltásközpontban.

Hirdetés

Már mindenki számára világos, hogy az oltásigazolásokkal való csalás lassan nemzeti sporttá vált ebben az országban – ma épp itt írtunk egy hatalmas botrányról –, így aztán már nem is csodálkozunk azon, hogy naponta több leleplezésről szóló hírrel is megajándékoz a rendőrség.

Itt van egy Prahova megyei történet, mely főleg a rendőrök által alkalmazott követési módszer miatt izgalmas. Kiderült ugyanis, hogy a Valea Călugărească nevű településen működő oltóponton is

előszeretettel állítottak ki oltási igazolványokat, de olyanok számára is, akik fel sem keresték az említett egészségügyi egységet.

Igen ám, de a rendőrök – akik egy ideje figyelik az igazolványokkal üzletelő asszisztenseket – úgy döntöttek, ellenőrzik, hol tartózkodtak az igénylők az oltási igazoláson szereplő időpontban (dátum és óra). Ehhez elég volt lecsekkolni az „oltottak” telefonján a helymeghatározási adatokat, és bizony kiderült,

az igazolványon szereplő dátumon egyesek a város közelében sem jártak, de olyan is akadt, aki nem is az országban tartózkodott.

Az is kiderült, közülük az egyik egy rendőrnő, aki a megyei útlevélirodában dolgozik, akinek a kollégák most külön „gratulálhatnak” egy bűnvádi eljárással.

Hirdetés