A Pro Infrastruktúra Egyesület beszólt a miniszternek, miután a miniszter is beszólt nekik

Aktivistázzák, hazugozzák egymást a felek, miközben az észak-erdélyi autópályán csak az ördögszekerek gurulnak.

Hirdetés

Mi is megírtuk, hogy a kivitelező, a román UMB abbahagyta a munkát az észak-erdélyi autópálya Kolozs és Szilágy megyei, Magyarnádas és Vaskapu közötti szakaszán, miután a kormány nem növelte a költségeket, amire pedig a cég szerint szükség lenne a jelenlegi üzemanyagárak mellett. Sorin Grindeanu közlekedési miniszter erre, és a Pro Infrastruktúra Egyesület kritikáira reagálva az RFI-nek adott interjújában előbb elkezdett mentegetőzni, hogy hát igazából az UMB csak az említett szakaszról vonult ki, a többi építési helyszínen viszont, ahol felvállalta a munkát, jelenleg is dolgozik, meg hogy a megoldás a pénzügyminisztérium kezében van, majd sikerült felbőszíteni a Pro Infrastruktúra Egyesületet is.

Azt találta ugyanis mondani, hogy az egyesület tagjai inkább valamiféle politikai párt aktivistáinak tűnnek neki.

A Pro Infrastruktúra Egyesület csípős válasza sem váratott sokat magára, ebben pedig leszögezik, hogy Grindeanu „úr” (ők tették idézőjelbe) egy nagy hazugságot ismételget felelőtlenül, amikor az interjúban újfent azt hangoztatja, hogy például a moldvai A7-es autópálya mind a 13 szakaszára találnak kivitelezőt az év végéig. Eddig ugyanis a 13-ból csak két szerződést írtak alá, egyes szakaszokon pedig a fellebbezések miatt fog eltolódni a dolog, máshol pedig még egyáltalán jelentkezők sincsenek, szóval ez így veszett fejsze nyele.

Továbbá kikérték maguknak, hogy ők politikai aktivisták lennének, ők ugyanis éppen arra büszkék, hogy 11 éve tudnak működtetni egy abszolút független civil szervezetet.

Persze mindettől az észak-erdélyi autópályán áll a munka, de örülünk, hogy mindenki egója jól van.

Hirdetés