A pandémiás szigor elmúlt, de még mindig sanyargatják a vendéglátókat bezárásokkal (VIDEÓval)

Járvány utáni vaskalaposság: a brassói önkormányzat télen nem akar teraszokat látni, a vendéglősök ismét bevétel-kiesésektől tartanak. Utcára is vonultak, nem is akárhogyan.

Hirdetés

Látványos tiltakozási akciót hoztak össze ma délután a Brassó főterén működő vendéglők, bárok, kávézók tulajdonosai és alkalmazottjai, akiknek nagyon nem tetszik, hogy hétfőtől be kellett zárniuk a teraszokat, és ki sem nyithatják a téli szezon végéig.

A tiltakozók plédekkel felszerelkezve, földön ülve követelték annak az önkormányzati döntésnek az újragondolását, amely amúgy 2011 óta érvényben van, és elrendeli a sétálóövezetben működő teraszok bezárását.

Igen ám, csak a pandémia idején, az elmúlt két téli szezonban ettől eltekintettek, hogy a járványügyi szigorítások miatt ezzel is segítsék a vendéglátókat, most viszont – mivel jelenleg semmilyen korlátozás nincs érvényben –, a hivatal visszatérne a régi szigorhoz.

Hirdetés

A brassói vendéglátósoknak viszont nem tetszik a városháza vaskalapos hozzáállása, és úgy érzik, az önkormányzat megfeledkezett arról, hogy a járványhelyzet miatt mekkora kieséssel kellett számolniuk. Most pedig attól tartanak, a teraszok téli bezárásával ismét jelentős bevételkieséssel kell számolniuk, és több alkalmazottól is meg kell majd váljanak.

Arra is hivatkoznak, más európai városokban nem igazán jellemző, hogy télire bezárják az összes teraszt, főleg a turisták által a leginkább frekventált pontokon.

Hirdetés