Illusztráció

A nyílt utcán késelte meg egykori élettársát a volt helyi rendőrfőnök Nagyváradon

Az elkövető korábban több vezetői tisztséget is betöltött a polgármesteri hivatalnál és a helyi rendőrségnél.

Hirdetés

Sokkoló támadás történt vasárnap este a nagyváradi Őssi lakótelepen: egy férfi a nyílt utcán támadt volt élettársára. A szemtanúk vallomása szerint a tömbház előtt parkoló autóban veszekedtek, amikor a férfi váratlanul kést rántott, többször mellkason szúrta a nőt, saját magán is sebeket ejtett, majd elmenekült a helyszínről.

A 40 év körüli áldozatot kórházba szállították, állapota stabil. Eszméleténél van, de mivel az öt késszúrás közül legalább kettő a tüdőt is érintette, hosszú ideig légzéstámogatásra szorul.

A helyszínről elmenekülő férfit vasárnap éjfél körül találták meg, nem messze a tett helyszínétől, egy építkezésen. Kereséséhez nyomkövető kutyát is bevetettek. A saját magán ejtett sebek és a hipotermia miatt őt is orvosi ellátásban részesítették.

Ami még megdöbbentőbb, hogy a sajtó azt írja: a férfi (a román közlés szerint Kover Ladislau Paul, feltételezhetően Kövér László Pál) egy jelenleg is aktív helyi rendőr, aki korábban a polgármesteri hivatalban és a helyi rendőrségnél is fontos vezetői tisztségeket töltött be. 2011-ben igazgató-helyettes, két évvel később már igazgató volt a helyi rendfenntartóknál. Ilie Bolojan polgármester 2014-ben menesztette, de Kövér beperelte az önkormányzatot, így a környezetvédelmi és építkezési ügyekért felelős iroda élére helyezték. Az utóbbi időkben ugyanitt volt közönséges alkalmazott.

Volt élettársa novemberben hagyta el, és három hónapra érvényes távoltartási parancsot kért ellene. Így utólag sajnos bebizonyosodott, nem véletlenül.

Hirdetés