Képünk illusztráció.

A melósok egyszerűen kihajigálták az apró medvebocsokat a barlangból (VIDEÓval)

Úgymond, azért, mert a mackók miatt nem lehet biztonságban fát vágni.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: Időközben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter is a nyilvánosság elé állt, mondván, hogy megkapta mind a Neamț, mind a Hargita megyei rendőrség jelentését és a Környezetvédelmi Őrség emberei már úton vannak a Hargita megyei helyszín felé, ahol a munkások a pici bocsokat hagyták, miután kidobálták őket a barlangból.

*

Közhelyszámba megy, hogy a hazai medvepopuláció (amely a hírek szerint a legnépesebb egész Európában) nagyon gyakran összeütközésbe kerül a hazai emberpopulációval. Az ellentét kibékíthetetlen: az ember kiszorítja a medvéket természetes életterükből, a medvéknek nincs hova menni, békés egymás mellett élésre pedig nincs lehetőség. A hazai törvények védik a medvéket, az emberek ezért kiszolgáltatottnak érzik magukat, amikor például betör a házukba a mackó vagy elviszi a malacot. Ez a helyzet.

Az azonban, ahogy az alábbi videóban látható néhány Neamț megyei melós bánik a kismackókkal, enyhén szólva túlzás. A hírek szerint az eset egy Hargita megyei fakitermelési területen történt: a munkások egyszerűen kihányták a nagyon pici bocsokat a barlangból. Nyilván megbizonyosodtak előtte, hogy az anyamedve nincs a környéken.

Egy állatvédő szervezet feljelentést tett az ügyben, mondván, hogy az eljárás állatkínzásnak minősül, hiszen az illetők a törvény betűje szerint is rendezhették volna a dolgot: tájékoztatják az erdészeti hatóságot, kijönnek a szakik és áttelepítik a medvéket.

Hirdetés

Az enyhén szólva nem emberséges akcióra állítólag azért került sor, mert a medvék jelenléte veszélyezteti a munkások biztonságát. Ez egyébként igaz lehet, na de uraim, azért így ne!

Időközben jött a hír, hogy a medvedobáló munkásokat előállította a Neamț megyei rendőrség és folyik ellenük a vizsgálat.

Hirdetés