A közlekedési miniszter kapott egy olyan díszes Bibliát, hogy még a neve is rajta van

Mostantól holtbiztos, hogy villámgyorsan fognak épülni a hazai autópályák.

Hirdetés

Naponta jönnek a hírek arról, mennyire nem a tervek szerint épülnek az autópályák a mioritikus hazában. De hát nem kell ezen csodálkozni, hiszen ismerjük a mondást: ember tervez, Isten végez.

Talán az Úrnál akart kicsit közbenjárni Moldva és Bukovina pátriárkája, Teofan metropolita, amikor olyan díszes Bibliát készíttetett Sorin Grindeanu PSD-s miniszterelnök-helyettesnek és közlekedési miniszternek, hogy attól biztos egy csapásra megoldódik minden probléma az építőtelepeken. A Biblia remekbe szabott bőr fedéllel rendelkezik és – fogózzanak meg – bele van vésve az is, hogy: Sorin Grindeanu, miniszterelnök-helyettes.

Az átadást azonban valamely okból kifolyólag másra bízta az ortodox elöljáró. A díszes szent könyvet a jászvásári PSD elnöke, Maricel Popa szenátor úr nyomta Grindeanu kezébe. Sőt, egy igazán átszellemült (időnként a legdurvább seggnyalásra emlékeztető) Facebook-bejegyzést is megeresztett az aktus után.

A bejegyzés szövege szerint a névre szóló Biblia megvilágítja majd Grindeanu úr előtt az utat és erőt ad neki, hogy bevégezze a Moldvát az ország nyugati részével összekötő autópálya nagy és fontos projektjét.

Hirdetés

És most jön a meredek, idézzük: „Az egész régió bizalommal tekint a szociáldemokrata miniszterre, hogy sikeresen befejezze a nagy művet, és tudom, hogy Sorin Grindeanu a megfelelő ember a megfelelő helyen!”

Az enyhén szólva émelyítő pártszolgai hajbókoláson túl az is elképzelhető, hogy tényleg megnyugodhatunk: mostantól kezdve olyan gyorsan fognak épülni a hazai autópályák, mint a Lego-házikók.

Hirdetés