Fotó: 7Iasi.ro

A kormányzó liberálisok továbbra is magasról tojnak a vészhelyzet idején érvényes szabályokra

A számonkérés nagyon megy nekik, a példamutatás az valahogy az istennek nem akar összejönni.

Hirdetés

Miközben a hatalmon lévő liberálisok főmuftijai egymást felváltva dorgálják az istenadta népet, amiért sokan a legalapvetőbb óvintézkedésekre is fittyet hánynak, a példaértékű viselkedés valahogy nekik sem jön össze.

Épp egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Nemzeti Liberális Párt (PNL) sztárembere, Rareș Bogdan EP-képviselő legalább száz vendéggel együtt ünnepelte meg a lánya szülinapját egy vendéglőben, ezúttal pedig a párt Iași megyei szervezete hozott össze egy hasonló méretű rendezvényt egy vidéki vendéglátóipari egységben.

Ez van, nem emlékeztek arra, hogy a bukaresti kollégáik által elfogadott járványügyi szabályozás szerint zárt térben 20, a szabadban legfeljebb 50 fő gyülekezhet. Na jó, nyilván tudták, csak magasról letojták.

A vendéglőben megtartott vasárnapi pártgyűlésen „természetesen” maszkot sem hordtak a résztvevők, és borzasztóan komoly témákat feszegethettek, mert közben a távolságtartásra vonatkozó előírásokról is megfeledkeztek. A két eset közt csak annyi a különbség, hogy míg Rareș Bogdan ügyében a rendőrség napok óta nyomoz, a PNL Iași megyei szervezetét már kapott is egy 5000 lejes bírságot.

És akkor itt emlékezzünk meg arról a fotóról is, amely a román kormány épületének egyik irodájában üldögélő felelős válságkormánytagokat ábrázol, miközben vidáman cigizgetnek és isznak. Így nehéz, nagyon nehéz…

Hirdetés