A holland miniszterelnök szerint Klaus Iohannis egy remek ember – hírek csütörtökön

Kötözős szexszel kezdődött, rablással ért véget egy interneten lángra lobbant románc Bukarestben. Továbbá egy aknasugatagi férfi kardot ragadott és kard által veszett el.  

Hirdetés

Pávatáncot lejtett egymás előtt Rutte és Iohannis 

Látványosan körbeudvarolta egymást Brüsszelben a NATO-főtitkári pozícióra pályázó Mark Rutte és Klaus Iohannis. A holland miniszterelnöktől azt kérdezte az uniós csúcstalálkozó szünetében egy humorgofrit reggeliző újságíró, hogy mennyire kényelmes egy asztalnál ülni azzal, aki alkalmasabbnak gondolja magát az észak-atlanti szövetség vezetésére.  

„Nem tudom, milyen messze ülnek egymástól, de mennyire lesz kényelmes? Megpróbált már jelezni a lábával az asztal alatt, vagy túl messze van öntől?” – cukkolta a riporter az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország támogatását is élvező politikust, aki azonban dörzsöltebb annál, mintsem felhorkanjon egy ilyen megjegyzésen. 

A holland politikus egyenesen remek embernek és hiteles vezetőnek nevezte a tíz éve regnáló román államfőt, akivel elmondása szerint majdnem mindig jól tudtak együttműködni. A NATO-főtitkár pozíció kapcsán egyértelműen jelezte, hogy továbbra sem kíván nyilatkozni.  

Klaus Iohannis az Európai Tanács csütörtöki ülése előtt úgy fogalmazott, hogy a NATO jövőjével kapcsolatos elképzelése némileg eltér a katonai szövetség főtitkári tisztségére szintén pályázó Mark Ruttéétól.  

„Úgy gondolom, hogy az eltérő földrajzi és történelmi háttér mellett a NATO jövőjével kapcsolatos elképzeléseink is enyhén különböznek. Egyaránt konstruktívak, de némileg különbözőek”  

mondta az államfő, aki normálisnak és versengő jellegűnek írta le a holland kormányfővel való kapcsolatát. Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e a Rutte NATO-főtitkári jelöltségét támogató államok képviselőivel is, Iohannis azt válaszolta, hogy az érintett államok és képviselőik maguk fogják majd kifejteni az álláspontjukat, nem az ő tiszte beszélni erről.  

A nesze semmi fogd meg jól jegyében pedig úgy válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy szándékában áll-e valamely más vezetői tisztséget megpályázni az Európai Unióban, hogy ő a NATO-tisztségre koncentrál. 

Az internetes szerelem ötven árnyalata 

Az online társkeresés kényelmes, időtakarékos és költséghatékony foglalatosság. Az előnyei ugyanakkor hátrányt is jelenthetnek, amennyiben felületesen és megfelelő szűrés nélkül ismerkedünk. Ez odavezethet, hogy nagyobb eséllyel találkozhatunk olyanokkal, akiket a valóságban ajánlatos lenne messzire elkerülnünk.  

Hirdetés

Az elővigyázatlanság számlájára írható annak a 28 éves bukaresti nőnek is az esete, akit egy 32 éves férfi rabolt ki. A Badoo társkeresőn megismert elkövető az áldozat beleegyezésével tartózkodott annak lakásán, ahol a nő beleegyezett, hogy egy szexjáték során bekössék a szemét és sállal kötözzék meg a kezeit. A férfi ezt követően vesztette el érdeklődését a testi örömök iránt, majd kihasználva az áldozata tehetetlenségét, magához vette annak aranyékszereit, három bankkártyáját, pénztárcáját, valamint mobiltelefonját, és mintegy ötezer lejes kárt okozva elhagyta a lakást. A bűncselekmény elkövetésének estéjén az elkövető több tranzakciót hajtott végre az ellopott bankkártyákkal.    

A rendőrség kéthónapnyi nyomozást követően azonosította az elkövetőt, akik harminc napos letartóztatásba helyeztek. A házkutatás során több eltulajdonított és azonosított tárgyat foglaltak le a hatóságok, köztük a bankkártyákat is. A mobiltelefont a férfi állítólag eladta egy zálogháznak, de rendőröknek sikerült valamennyi vagyontárgyat visszaszerezni. A sikeres rendőrségi akció a különleges műveleti igazgatósággal együttműködésben zajlott. 

Kard ki kard! 

Tombolnak az agyak és élesek a pengék az Iza völgyében, ahol Aknasugatagon egy 55 éves férfi karddal sebesített meg egy 73 éves férfit, és megfenyegette a kiérkező rendőröket is. A rend őrei függőleges figyelmeztető lövéseket adtak le, ám a máramarosi kardforgató nem rettent meg a hatósági fellépéstől, továbbra is ellenszegült, így a következő lövés a lábszárát érte, ami mozgásképtelenné tette. Valószínűleg a kard is kiesett a kezéből, de ezt csak mi gondoljuk így, a források hallgatnak erről.

Az elkövetőt letartóztatták és kórházba szállították. Az ügyben a máramarosszigeti ügyészség irányításával folyik a nyomozás közrend és köznyugalom megzavarása, valamint testi sértés és más erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt.  

 

Hirdetés