A gyorsétteremben vaddisznó módjára viselkedő képviselőkre már a diszkriminációellenes tanács is rászállt (VIDEÓval)

Nehéz lesz rendet teremteni ebben az országban, míg ilyen törvényhozóink vannak.

Hirdetés

Nem akar lecsengeni a bukaresti gyorsétteremben alpári módon viselkedő szociáldemokrata honatyák botránya. Kedden írtunk arról, hogy Adrian Solomon és Irinel Stativă hétfőn este védőmaszk nélkül próbált shaormát vásárolni egy belvárosi étkezdében, aztán a kiérkező rendőröket persze szidalmazni kezdték.

Az egy dolog, hogy a nagyszájú Solomon azt mondta a „kevésbé iskolázott” rendőröknek, hogy nem méltóak az egyenruhájukhoz, és ne ugráljanak, míg ő adja a fizetésüket, de időközben a térfigyelő kamera felvételei is elérhetővé váltak, melynek tanúsága szerint a parlamenti képviselő a kasszást is sértegetni kezdte, amikor az rászólt, hogy tegye fel a maszkját.

„Hej Musztafa, ez itt Románia, van neked egyáltalán munkavállalási engedélyed?” – vetette oda az alkalmazottnak a politikus, aki nem mellesleg a képviselőház munkaügyi bizottságának az elnöke. A felvétel alapján az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) hivatalból eljárást indít a két botrányhős honatya rasszista megnyilvánulása miatt, és meghallgatásra hívta az ügyben érintetteket.

Picit sokba került az a három shaorma a két Vaslui megyei politikusnak: Adrian Solomont végül 1600 lejre büntették meg a viselkedése miatt, Stativát pedig 1000 lejre bírságolták meg.

Hirdetés