A fogyasztóvédelem elvette a kedvünket attól, hogy halat vásároljunk a Carrefourból

Olyan higiéniai körülmények között tárolták a halakat és a tengeri herkentyűket, mintha legalábbis rozmároknak szánták volna.

Hirdetés

Kicsit szétnézett a múlt héten a fogyasztóvédelmi hatóság a Carrefour áruházláncokban: 14 üzletből összesen 1,5 tonna árut vontak ki a forgalomból, 300 ezer lej büntetést szabtak ki, bezárattak pár büfét, ugyanakkor két üzlet esetében javasolták, hogy ideiglenesen – hat hónapra – zárjanak be. A bukaresti, szatmári, kolozsvári, nagyváradi, nagybányai, konstancai és brassói üzletekben 6 724 kg élelmiszerből 1 660 kg-nál állapítottak meg problémát.

Lejárt szavatosságú húsokat, nem megfelelő körülmények között tárolt halakat és tengeri herkentyűket, átcímkézett termékeket egyaránt találtak. Több üzletben a főtt élelmiszereket túl alacsony, a fagyasztott húsféléket túl magas hőmérsékleten tárolták, így nem csoda, hogy rothadásnak indult halakkal is „találkoztak”. Kolozsváron olyan húsra is bukkantak, melynek elfogyasztása esetén garantáltan az orvosnál kötne ki a gyanútlan fogyasztó. Nagybányán egyes ételek elkészítésekor felhasznált hozzávalók listájával trükköztek. Konstancán a hűtőpolcok higiéniájával volt gond, míg Brassóban többek között azt szúrták ki, hogy édességeket is tároltak az ételeknek szánt hűtőszekrényekben.

Sajnos nem ritkák az ilyen szabálytalanságok, és nem csak csak a Carrefourban fordulnak elő, úgyhogy vásároljunk óvatosan!

Hirdetés