A covidosok útja: már kisbuszokkal szállítják a tünetmentes fertőzötteket a kórházba kivizsgálásra

Nem ritkán éjszaka érnek a kórházba, mert akkor van rájuk idő.

Hirdetés

A magas koronaszámok miatt egyre durvább a helyzet az ország egyes kórházaiban. A Digi 24-nek például egy néző jelezte, hogy a bukaresti Marius Nasta Intézetbe csütörtökről péntekre virradó éjjel két mikrobusz futott be összesen 15 igazolt koronafertőzöttel.

Köztük volt 3 kiskorú is, akiket még csütörtök délután 16 órakor vett fel a SMURD egyik kisbusza. A srácok szülők nélkül, idegenek között zötykölődtek órákon át, ijedtek és fáradtak voltak a hosszú furikázás végére, a mentősök adtak nekik almát, kekszet és vizet, hogy ne éhezzenek.

Beatrice Mahler, a Marius Nasta Intézet vezetője elismerte, hogy tényleg ez történt, ráadásul, mint mondja nem is ez volt az első eset. Az utóbbi időben, mióta így megnőtt az esetszám valóban kisbuszokkal, csoportosan szállítják be a tünetmentes betegeket, hogy felmérjék az állapotukat – vérvizsgálatot végeznek, és tüdőröntgent készítenek –, és eldöntsék, kórházba kell-e utalni őket, vagy elég enyhe lefolyású a betegség ahhoz, hogy otthon lábadozzanak.

Mint mondta, nagyon fontos ez a vizsgálat, de már alig győzik, és nem ritka, hogy a tünetmentes betegeket éjszaka szállítják be, mert akkor jut rájuk idő, majd a vizsgálatok elvégzése után mentővel szállítják őket haza.

Ez persze csak egy egyedi eset, de elég jól megmutatja, mennyire rezeg a léc az egészségügyben, szóval jó lesz jobban odafigyelni azokra a járványügyi szabályokra…

Hirdetés