A bolondját járatta egy 11 éves fiú a Hunyad Megyei Rendőr-főkapitánysággal – hírmix

Molnár Ede hegyikerékpáros képviseli Romániát a párizsi nyári olimpián. Valamint legyalulta a dési körforgalmat egy nemtörődöm kamionos. (VIDEÓ) 

Hirdetés

Hazudj egyet, állj elébb! 

Széleskörű nyomozást rendelt el a Hunyad Megyei Rendőr-főkapitányság miután egy 11 éves fiú csütörtökön véletlenszerűen felhívott egy férfit, akitől segítséget kért, mondván, hogy az apja bántalmazta. A 47 éves dévai férfi azonnal értesítette a rendőrséget, és beszámolt a történtekről.  

Elmondása szerint telefonált neki egy kiskorúnak tűnő személy, aki arról érdeklődött, hogy meg tudná-e adni neki a ,,gyermekvédelem” telefonszámát, mert az apja fizikailag bántalmazta. A fiú nem árulta el a nevét és a tartózkodási helyét sem.  

A férfi azt tanácsolta a kiskorúnak, hogy hívja a 112-es segélyhívó számot. Ekkor a kiskorú apja beavatkozott a beszélgetésbe, megszidta a gyermeként, megkérdezte kivel beszél telefonon, majd megszakadt a hívás. A férfi ezt követően riasztotta a rendőrséget, a hatóságok pedig megkezdték a nyomozást. 

A dévai bűnügyi nyomozóiroda azonosította a hívó félt, egy 11 éves kiskorút Petrilla városából, aki beismerte, hogy egy 10 éves barátjával együtt „véletlenszerűen” tárcsázott egy telefonszámot, hogy megtréfálják a szám tulajdonosát. A lurkó azt is bevallotta, hogy a hívás hamis információt tartalmazott, mivel ő nem lett bűncselekmény áldozata.  

A rendőrség azonosította a tinédzser édesapját is. A 35 éves petrillai férfi nagyot nézett, amikor tudomást szerzett a történtekről, és kijelentette, hogy semmilyen módon nem bántalmazta a fiát.  

A móka pénzbirsággal végződött, mindkét fiú szüleinek a pénztárcájukba kell nyúlni, amiért nem megfelelő felügyelet nélkül hagyták a gyermekeiket. 

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy bár ez esetben nem tárcsázták a 112-őt, de a segélyhívó indokolatlan használata nagyon súlyos társadalmi károkat okozhatnak és megzavarhatják a közbiztonságot  

A 112-es segélyhívószám szükségtelen hívása életet veszélyeztethet. Amíg az operátor egy nem sürgős, vagy ami még rosszabb, téves hívással foglalkozik, addig egy olyan személy várakozhat a vonalban, akinek valóban segítségre van szüksége.  

Sepsiszentgyörgyi hegyikerékpáros is rajthoz áll a nyári olimpián 

Molnár Ede mountain bike versenyző, tavalyi Európa-bajnok kapta a hegyikerépárosoknak járó kvótát, így Romániát képviselheti majd ebben a sportágban a párizsi nyári olimpián – jelentette be péntek este a Facebook-oldalán a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR).  

A sepsiszentgyörgyi sportoló az olimpiai keretben Vlad Dascălu helyét veszi át, akit a kerékpározók világszövetségének doppingellenes bírósága 17 hónapos eltiltással büntetett.  

Hirdetés

Molnár Ede jelenleg a világranglista 111. helyén áll, míg Románia a 15-ik az országok rangsorában. A tavalyi krakkói Európa Játékokon jó eredményeket elérő kerékpárosnak ez lesz az első olimpiája.  

A négy évvel ezelőtti ötkarikás játékok után ez a második olimpia, amelyen Romániát is képviseli sportoló ebben a versenyszámban. Tokióban Vlad Dascălu a 7-ik lett. 

A kamion csak megy és meg nem áll 

Mindennapos jelenség a közutakon a közlekedési táblák semmibevétele egyes sofőrök részéről. Szombaton egy Neamț megyei kamionsofőr döntött úgy, lesz, ami lesz, ő áthajt Dés központján a járművével.  

Az Andrei Muresanu Nemzeti Kollégium közelében található körforgalomba még sikerült behajtania, de a szűk kanyart már nem tudta megfelelően abszolválni, és ráhajtott a térkövezett padkára, némi helyreállítási munkát adva a közterületfenntartónak.

A forgalom többi résztvevője élénk dudálással jelezte, hogy a bal hátsó kerekek megbontották a körforgalom alapját, de a kamionsofőr rájuk sem hederített.  

Végül az Ecaterina Teodoroiu utcában állította meg egy rendőregység a szabálysértőt, akinek a pénzbírság mellett a körforgalom újjáépítésének költségeit is ki kell fizetnie.  

Hirdetés