A belügy szerint nincsen azzal semmi baj, hogy a rendőrség megfigyelte Izsák Balázsékat

Ők csak a „negatív események” elkerülése érdekében tették ezt.

Hirdetés

Mi is megírtuk korábban, hogy szeptember 19-ikén a Székely Nemzeti Tanács elnökét és csapatát szerintük megfélemlítési szándékkal követte a rendőrség a Makfalva és Réty közötti úton. Az SZNT csapata azért indult útnak, hogy polgármestereket keressen fel, és helyi emberekkel tanácskozzon a Székelyföld jövőjéről, és a tervezett útról előzetesen közleményben számoltak be.

Úgy tűnik, a román belügy kiemelt figyelmet tanúsított az út iránt.

Izsák Balázs a belügyminisztériumtól kért magyarázatot a megfigyelésre vonatkozóan. A szűkszavú válaszlevél november másodikán érkezett meg, ebben az illetékesek elismerik, hogy járőrök követték az SZNT furgonját, de szerintük ezzel nincsen semmi probléma, hiszen a céljuk csak a „negatív események” megelőzése, a közrend és a közbiztonság fenntartása volt.

Izsák Balázs keddi közleményében arról beszél, hogy nem ez az első eset, amikor a román rendőrség olyan intézkedéseket tesz, amelyek „a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés tagjainak a zaklatását célozzák”. Terveik szerint ezekről részletes anyagot állítanak össze, és elküldik az Európai Unió intézményeihez.

Hirdetés