Egy igazán fájó büntetést azért mégis kaptak az újságírónőt halálosan megfenyegető rendőrtisztek

A rendőrakadémia egykori vezetői jelenleg gyakorlatilag civilek, így a nyugdíjkorhatáruk is megugrott.

Hirdetés

Mi is írtunk róla, milyen olcsón megúszták azok a rendőrtisztek, akik halálosan megfenyegették Emilia Șercan újságírót. A rendőrakadémia akkori rektora, Adrian Iacob és rektor-helyettese, Mihail Marcoci azért fenyegették meg Șercant, mert az intézmény diplomagyár szerepét firtatta, konkrétan azt, miként osztogattak ott doktori címeket plagizátoroknak.

A másodfokú ítélet a bűntett súlyához képest viszont nagyon is elnéző volt: a két jómadarat három év felfüggesztett börtönre, némi közmunkára, és fejenként 80 ezer lej erkölcsi kártérítés megfizetésére ítélték. Igaz, kidobták őket a belügyminisztérium kötelékéből, tartalékos állományba rakták őket (Klaus Iohannis elnök már alá is írta az erről szóló rendeleteket), ami pedig Emilia Șercan szerdai Facebook-bejegyzése szerint még valamivel jár.

A két főkolompos ezzel már nem jogosult a rendőri különleges nyugdíjra, vagyis a többi civilhez hasonlóan 65 éves korukig kénytelenek várni, mire nyugdíjba vonulhatnak.

Ez már üti egy rendes büntetés szintjét, ám ne feledjük, hogy milyen országban élünk. Ne feledjük továbbá, hogy az ítélet csak három évre tiltja el őket a köztisztség viselésétől. Ami pedig azt jelenti, hogy ha a dolgok elcsitultak, suttyomban, valami hátsó irodában akár le is pecsételhetnek pár papírt, aláírhatnak néhány okmányt, és máris meg van oldva embereink gondtalan öregkora…

Hirdetés