Felfoghatatlan: hatévesek zaklatták, könnygázsprayt fújt rájuk a tanárnő

A Szatmár megyei Tasnádszántón sem lehet könnyű az élet.
Hirdetés

Alig kezdődött el az iskola, máris áll a bál a Szatmár megyei tanfelügyelőségen, miután egy tasnádszántói tanárnő teljesen megmagyarázhatatlan módon könnygázsprayt fújt két hatéves gyerekre. A 40 éves nőnek már lehet némi tapasztalata a pedagógiában, ezért is érthetetlen, hogy nem bírt el két előkészítő osztályos gyerekkel. Azt állította, hogy a gyerekek zaklatták őt és csak önvédelemből használta a sprayt.

A tanárnőt őrizetbe vette a rendőrség, az ügyészek kezdeményezték az előzetes letartóztatását, a két gyereket pedig a tasnádi kórházba szállították. A Szatmár megyei tanfelügyelőségen belső eljárást indítottak, de azt máris közölték: felbontják a tanárnő munkaszerződését, ugyanis semmi sem jogosíthat fel arra egy pedagógust, hogy ilyen módon lépjen fel hatéves gyerekekkel szemben.

A nő nemrég került az iskolához helyettesítőként, miután sikeresen szerepelt a versenyvizsgán. Az alkalmazásakor rendelkezett orvosi igazolással arról, hogy munkaképes, de az eset után megvizsgálják azt is, hogyan szerezte meg a papírokat.

Hirdetés