A fodrásztárból a Vígszínház igazgatói székébe – Eszenyi Enikővel beszélgettünk erdélyi kötődéseiről, élete meghatározó pillanatairól (VIDEÓ)

Tudta, hogy Eszenyi Enikő először balerina szeretett volna lenni, hogy valójában nem csak fél veséje van, vagy hogy annak idején az induló Vígszínházba Kolozsvárról vittek színészeket? Többek között erről is beszélt nekünk a kolozsvári Lulu című előadás rendezője.

Hirdetés

A budapesti Vígszínház igazgatója először rendezett Kolozsváron, a várossal és az itteni magyar társulattal, illetve közönséggel azonban már tíz éve jó ismerősök, színháztörténeti szempontból is fontos neki a kincses város, de azt is megtudtuk, miért jelent neki olyan sokat a Szamos.

Frank Wedekind Luluját a világirodalom egyik legkülönlegesebb darabjának tartja, amely egy hányattatott női sorson keresztül szerinte ma „nagyon ide szól”. A Kossuth-díjas művész arról is vallott nekünk a pénteken bemutatott előadás főpróbáján, hogyan vette annak idején pártfogásába Ruttkai Éva, vagy hogy mennyire inspiráló volt szakmai szempontból is a szerelme Kaszás Attilával.

Hirdetés