Igencsak olcsón adtak el egy újszülöttet egy erdélyi megyében

Fogához verte a garast a vevő.
Hirdetés

Olcsón akart gyerekhez jutni egy Kolozs megyei férfi: mindösszesen 15 ezer lejt kínált egy fiatal kismamának a csecsemőért. Aki a jelek szerint nem kevesellte az árat, mert bele is ment a bizniszbe.

Az ügy még júliusban kezdődött: július 20-án 20 éves, Szilágy megyei kismama egészséges csecsemőnek adott életet a Kolozs megyei Bánffyhunyad kórházában.

Az 54 éves férfi ezt követően kereste fel, mondván: szívesen megvenné az újszülöttet. Vételárként 15 ezer lejt ajánlott fel, több részletben: először a születési anyakönyvi kivonat kiállításakor adott volna ezer eurót, majd a pénz többi részét a gyerek első születésnapján.

Az üzletet nyélbe is ütötték, a tranzakciót pedig úgy próbálták meg álcázni, hogy az anyakönyvvezető előtt mindketten azt nyilatkozták: a férfi a gyerek biológiai apja. 

Hirdetés

Az anyakönyvi kivonat megszerzése utána  férfi 2100 lejt fizetett a nőnek.

A történet azonban nem itt ért véget: a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) pénteken közölte, hogy az ügylet a tudomására jutott, így csütörtökön mindkettejüket őrizetbe vette, és a 30 napos előzetes letartóztatásukat javasolja gyerekkereskedelem, hamis nyilatkozattétel és okirat-hamisításra való felbujtás miatt.

Hirdetés