gitárulkozás
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 23. péntek, 17:28
Ballada egy elképzelt kalandról.

Alig egy héttel ezelőtt jelent meg A Csajod zenekar remek bemutatkozó kislemeze, és a fiúk máris előrukkoltak egy új videoklippel, melyet Varga Norbert készített a Séta című számhoz. A csodaszép gitártémával megtámogatott dal mindenképp bátor választás, már csak azért is, mert a fiatal zenekarokra nem igazán jellemző, hogy egy íves balladával promózzák magukat.

„Egy személyes dalról van szó, ami elég hosszú idő alatt állt össze, és inkább egy elképzelt kalandról szól, mintsem egy valós lányról” – magyarázta Szőcs Tamás (ének, gitár), a dal szerzője, akit a Séta keletkezéséről faggattunk. 

A srácokat legközelebb szeptember 13-án az udvarhelyi Felső G-ben, 14-én pedig a sepsiszentgyörgyi Szimplában lehet elkapni élőben.   

 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.