Távolodik Kolozsvártól a Bajnokok Ligája csoportköre

Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
Hirdetés

Telt ház volt és Bajnokok Ligája himnusz szólt kedd este a fellegvári stadionban, pedig ez még csak a csoportkör előszobája. Innen kellene belépni a CFR csapatának Európa igazán ütős és gazdag focicsapatai közé, ám az első kopogtatásnál a cseh bajnok Slavia elég hangosan becsapta az ajtót a kolozsvári focisták előtt.

Nagyjából három perc alatt kiderült, hogy a Slavia sokkal jobb csapat a CFR korábbi ellenfeleinél, az Asztanánál és a Maccabi Tel-Avivnál, és sokkal technikásabb az előző fordulóban bravúrral kiejtett Celticnél. És a szurkolóik is sokkal hangosabbak.

A tavasszal az Európa Ligában a legjobb nyolcig jutó prágai csapat a CFR legnagyobb erősségét, a mérkőzések agresszív kontrollálását zúzta szét pillanatok alatt. Az első félidő 62 százalékában a cseheknél volt a labda, többnyire a hazai kapu környékén, amelyet tízszer is célba vettek a vendégek. Hogy ebből csak egy lett gól, az is elég szerencsés körülmények között, az a pontosságon múlott. Lukás Masopust átlövésénél a két csapat szinte összes játékosa takarta Aralauskis kapust, lest pedig hiába reklamáltak a hazaiak.

Feladni viszont nem adták fel, szünet után a csereként beállt Mario Rondón lőtt kapufát, majd az elmúlt másfél hónapban bombaformában játszó Omrani harcolt ki egy 11-est, hogy aztán pocsékul lője. Kolár kapus könnyedén védett, a CFR-nek pedig két gólos prágai siker kéne jövő szerdán a továbbjutáshoz. ha mégse jönne össze, akkor is lesz még hat nemzetközi csoportmeccse idén ősszel a vasutascsapatnak, csak éppen egy szinttel lejjebb, az Európa Ligában.

Bajnokok Ligája, play-off, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Slavia Prága 0-1
Gólszerző: Masopust (28.)

Hirdetés