Mossa kezeit a 112-t működtető szolgálat a meggyilkolt tinilány ügyében

Szerintük nem hibáztak, és minden rendszerük megfelelően működött. De akkor mégis, mi a fene történt?
Hirdetés

Megfelelően működtek a különleges távközlési szolgálat (STS) rendszerei azon az estén, amikor a caracali gyilkosság fiatal áldozata, Alexandra telefonált, hogy bejelentse: egy idősebb férfi elrabolta, megerőszakolta és egy házban fogva tartja. A STS szombat esti közleménye szerint az eset után alapos, mindenre kiterjedő belső vizsgálatot folytattak le.

Megvizsgálták, hogy:

  • követtek-e el mulasztást a 112 segélyhívószám ügyeletet teljesítő operátorai,
  • tiszteletben tartották-e az általános rendelkezéseket a hívások során,
  • illetve megfelelően működtek-e az ilyenkor használatos eszközök.

Arra a megállapításra jutottak, hogy minden az előírásoknak megfelelően történt, az eszközök is megfelelően működtek.

A különleges távközlési szolgálat azért viszont elnézést kért, mert későn reagált a munkájukkal szemben megfogalmazott elégedetlenségekre. Mint írták, a caracali eset során kapott hívásokat alaposan dokumentálták, a belső vizsgálat eredményeit pedig az illetékes hatóságok rendelkezésére bocsátják, hogy kiderüljön az igazság.

Korábban a rendőrség a különleges távközlési szolgálat mulasztásának állította be, hogy

nem sikerült beazonosítani Alexandra fogva tartásának helyszínét,

aki háromszor is tárcsázta a segélyhívószámot. Bár elvileg az STS pontosan be tudja mérni a hívások helyét, három lehetséges helyszín is szóba került, amivel időt veszítettek a kiküldött járőrök.

Hirdetés

Egy nagyon fontos kérdés megválaszolatlan marad az STS közleménye után: ha minden megfelelően működött, miért nem tudták gyorsan és pontosan beazonosítani a hívás helyszínét?

Mindentől függetlenül tény, hogy a rendőrök is nagyot hibáztak, mert hiába azonosították be végül a helyszínt, a behatolással reggel hatig vártak, amíg megérkezett a házkutatási parancs. A szakértők szerint azonnal behatolhattak volna a házba, mivel fennállt annak a gyanúja, hogy ott bűncselekményt követtek el.

A hatósági mulasztás tehát egyértelmű, noha a történések megértéséhez még nem elég tiszta a kép.

A STS 2017-ben kezdeményezte, hogy a mobilszolgáltatókkal együttműködve kezdjék el alkalmazni az Advanced Mobile Location (AML) technológiát, amely vészhívás kezdeményezése esetén biztosítja, hogy a vészhívást indító pontos földrajzi helyzete meghatározható legyen. Törvénymódosításra lenne szükség ahhoz, hogy az AML alkalmazható legyen. Egy másik probléma, hogy a segélyhívó központ infrastruktúrájának fejlesztése is áll bizonyos fellebbezések miatt. 

Hirdetés