Feszült körülmények között folytatódik a nyomozás a caracali mészárlás ügyében

A rendőri bénázás miatt dühös lakosok a gyilkosság helyszínén fejezik ki tiltakozásukat, miközben gőzerővel folyik a nyomozás.
Hirdetés

Harmadik napja zajlik a nyomozás annak kiderítésére, hogy mi is történt pontosan abban a caracali házban, ahol emberi maradványokra bukkantak, de a gyilkosságok körülményei még mindig tisztázatlanok. A feltételezett gyilkos továbbra is tagadja, hogy ölt, bár az ellene szóló bizonyítékok egyértelműek. A rendőrség vasárnap reggel úgy döntött, hogy a helyszínre viszi a gyanúsítottat, hátha sikerül a jelenlétével előrelépést elérni az ügyben.

Folytatják a háztól alig egy kilométerre található tó átpásztázását is, ugyanis azt feltételezik, hogy újabb bizonyítékokra bukkanhatnak. Egyelőre gyilkosságra utaló nyomok helyett csak állati maradványokat találtak a tóban.

A DIICOT tájékoztatása szerint a gyilkost hét órán át hallgatták ki. Azt állítja, hogy azért gyújtott tüzet, hogy távol tartsa a szúnyogokat. A ház udvarán talált fémtartályban elrejtett hamuban viszont

megégett csontokat és 21 emberi fogat találtak.

Vasárnap dél körül megérkeztek a DNS-tesztek eredményei: bebizonyosodott, hogy a csontok emberi eredetűek, így megváltozott a bűncselekmény jogi besorolása is.  

A férfi kocsijában megtalálták az eltűnt 15 éves lány, Alexandra fülbevalóját. A lány halála előtt háromszor is telefonált a rendőrségre, akiknek 19 órába telt beazonosítani a hívás pontos helyszínét, majd újabb 3 órát vártak arra, hogy engedélyt szerezzenek a behatolásra. Az eset feldühítette a helyieket: több százan gyűltek össze a sajtó által borzalmak házának nevezett helyszínen, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a hatóságok hanyagsága miatt. A rendőrök szigorúan őrzik a helyszínt, hogy megelőzzék a konfliktust. Az országban több városban szerveztek tüntetéseket.

Szombat este több ezren tüntettek a belügyminisztérium székhelye előtt. A tüntetők először a Victoriei téren, a kormány székháza előtt gyülekeztek, majd a belügyminisztérium elé vonultak. A tiltakozók egy perc néma csenddel adóztak a megölt tinilány emlékének, és gyertyákat gyújtottak a minisztérium lépcsőin, ugyanakkor kormányellenes jelszavakat skandáltak. A feszült hangulatot érzékelteti, hogy az este folyamán körbevették az Antena 3 televízió forgatócsoportját, és szidalmazni kezdték, bár fizikailag nem bántalmazták őket. A tévéseket a csendőrök menekítették ki a tiltakozók gyűrűjéből. 

Időközben az is kiderült, hogy a rendőröknek Alexandra telefonhívása előtt is tudomásuk volt arról, hogy a házban gyanús történések zajlanak, egy szomszéd ugyanis július 25-én, hajnali 3-kor és 5-kor is tárcsázta a 112-őt, hogy a ház körüli furcsaságokról bejelentést tegyen. Alexandra hat órával később telefonált. A szomszédnak az tűnt fel, hogy két kisteherautó egymás felé fordított rakodótérrel parkol a ház előtt. A bejelentő azt a választ kapta,

hogy feküdjön le aludni, mert a rendőrség már keresi a lányt.

Hirdetés

A legfőbb ügyész belső vizsgálatot rendelt el a caracali ügyészségen, hogy kiderítsék, hibáztak-e a vádhatóság képviselői, ugyanakkor a kormány is felébredt, és elkezdett munkacsoportokat létrehozni, illetve a felelős személyeket meneszteni.

A nyomozók két holttest maradványait találták meg a férfi lakásában. A másik áldozat egy 18 éves lány lehet, aki hónapokkal ezelőtt tűnt el. A két esetben közös, hogy mindkét áldozat stoppolt, hozzátartozóik pedig nem sokkal az eltűnésük után telefonhívást kaptak, hogy a lányok külföldre utaznak, és nem térnek már vissza.

Nem könnyíti meg a higgadt nyomozást, hogy sok téves információ kering a két esetről a közösségi hálókon és a médiában, ugyanakkor egyesek politikai ügyet kreálnak a borzalmas gyilkosságokból. 

Hirdetés