A PSD pártos hülyeséggyára futószalagon ontja a szebbnél szebb gyöngyszemeket

Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
Hirdetés

Még nem kopogtat az ajtón az elnökválasztás, az európai parlamentit csúnyán elbukó PSD azonban máris nyakig merül a kampányba. Viorica Dăncilă miniszterelnök asszony és pártelnök országjáró körútra indult sleppjével. Szépen megérkeztek Mehedinți megyébe, ahol le is zajlott a pompás pártgyűlés. Itt történt, hogy a lelkes pártemberek – talán az izgalom okán, talán nem – egymás után szállították a jobbnál jobb poénokat, vagyis méretes hülyeségeket mondtak.

Az egyik képviselő például (a nevét teljesen fölösleges leírni is, megjegyezni is) ezt találta felszólalni (hogy belehelyezkedjünk a facsart nyelvi közegbe):

„Úgy idéznek (értik, ezen úriember mondatait mások idézik, virális – a szerk.), mint a demokrácia hívét, ami a nép általi vezetést jelenti (…) Ezért, első alkalommal amióta tag vagyok 20 éve, létezik… szükség van versenyre, mert másképp minden sablonná változik és nem marad más hátra, mint hogy visszatérjünk a régi szokásokhoz, az egységhez…”

Mondta ezt az úr azután, hogy a pártgyűlésen többször is szavazásra került sor és a jelenlevők olyan egységesen szavaztak, mint egy betontömb.

Na de van még baromság, ne tessék ellapozni! Egy másik felejthető nevű képviselő úr ezt találta mondani:

„Biztosítom Önöket, hogy meg fogjuk nyerni az elnökválasztást, ahogy szoktuk és ahogy Önöket is megszoktattuk.”

Hirdetés

Ööö, hogy is tetszett mondani? A PSD a forradalom óta összesen háromszor nyert elnökválasztást, utoljára 2000-ben!
És akkor a végén jöjjön a legszebb. Ez is egy úr, képviselő, fontos ember, na. Ezt mondta (figyelem, ez az úr barokkosan fogalmaz):

„Úgy legyen, hogy a jövő visszaigazolja a 2016-os évet, úgy legyen, hogy mi megmaradjunk, mint e nép sorsát vezető párt. (Na kész, jöhet a napalm, bár ezt még sikerült nyelvileg helyesen elmondania – a szerk.) Legyen sikerünk és Isten segítsen minket helyi és országos szinten, hogy újraépítsük, amit elvesztettünk, hogy jól sztartoljunk (pont így – a szerk.) az elnökválasztáson és minden lelkesedéssel úgy csináljuk annak, akiért… (na, itt elveszett kicsit az úr a barokk csalitban – a szerk.)… aki folyton obskurált minket (ajvé, az úr aztat akarta mondani elegántosan, hogy obstruált, de nem gyütt nekije össze – a szerk.), hogy ne tudjuk megvalósítani a céljainkat, a jelenlegi elnökről, Iohannisról van szó, veszítse el a Cotroceni-i bejutást, mert akkor megint konfliktuális helyzet lesz és megint a nép fogja viselni bizonyos félszegségek, ha nem épp raccsolások terhét (na jó, erre már csak annyit tudunk kérdezni: WTF? – a szerk.) azon személy részéről, akinek egyenlő távolságot kellene tartania.”

Huhh, ezt nem volt könnyű lefordítani. Na kérem, hát így áll és így beszél a román elit. Megnyugtató viszont némileg, hogy Dăncilă asszony ezúttal nem bakizott. Különös! Vajon magánórákra jár?

Hirdetés