Fotó: Kristó Róbert|Székelyhon
Beteges
papmeli
2019. július 17. szerda, 17:22
Máris megvan az első orvosáldozata a titkosügynökösködő pácienseknek.

Alig hirdetett harcot a korrupció ellen a romániai kórházakban Sorina Pintea egészségügyi miniszter, máris megvan az első áldozat. Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy máris sikerült lelepleznie egy csúszópénzt kérő alkalmazottat egy álbetegnek.

ITT írtunk arról, hogy a minisztérium álbetegekkel akarja lebuktatni a korrupt orvosokat. ITT pedig arról, hogy a szakszervezetek nem örülnek az akciónak, sőt, az orvosok ellen indított harcként értelmezik a korrupcióellenes stratégiát.

Nos, törvényes vagy nem, az még nem derült ki. Hatékonynak ellenben hatékony. A minisztérium szerint az első célt ért álbeteg azzal az indokkal jelentkezett a vizsgálatra, hogy sofőrvizsgázni akar, az orvos azonban a szokásos illeték mellé egy kis figyelmességet is kért.

Rosszul tette, az állásával fizetett érte.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.