Fotó: Kristó Róbert|Székelyhon
Beteges
papmeli
2019. július 17. szerda, 17:22
Máris megvan az első orvosáldozata a titkosügynökösködő pácienseknek.

Alig hirdetett harcot a korrupció ellen a romániai kórházakban Sorina Pintea egészségügyi miniszter, máris megvan az első áldozat. Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy máris sikerült lelepleznie egy csúszópénzt kérő alkalmazottat egy álbetegnek.

ITT írtunk arról, hogy a minisztérium álbetegekkel akarja lebuktatni a korrupt orvosokat. ITT pedig arról, hogy a szakszervezetek nem örülnek az akciónak, sőt, az orvosok ellen indított harcként értelmezik a korrupcióellenes stratégiát.

Nos, törvényes vagy nem, az még nem derült ki. Hatékonynak ellenben hatékony. A minisztérium szerint az első célt ért álbeteg azzal az indokkal jelentkezett a vizsgálatra, hogy sofőrvizsgázni akar, az orvos azonban a szokásos illeték mellé egy kis figyelmességet is kért.

Rosszul tette, az állásával fizetett érte.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.