Beteges
gycsaba
2019. július 16. kedd, 16:33
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.

Valljuk be, első ránézésre is hajmeresztőnek tűnt Sorina Pintea egészségügyi miniszter ötlete, aki korrupt orvosok után kémkedő álbetegeket küldene a kórházakba, nem csoda, hogy az egészségügyi szakszervezetek úgy kiakadtak a bejelentésen, mint egy egy csapat zsémbes nagymama a postán.

Jelezték is a találékony főnökasszonynak, hogy a terve teljes mértékben illegális, és nem ártana, ha végre abbahagyná az orvosok folyamatos terrorizálását. „Már megszoktuk, hogy az egészségügyi minisztérium egyes alkalmazottai egyszerűen nem értik a jogszabályokat. A miniszter gyakorlatilag azt akarja, hogy ügynökei kiprovokáljanak egy bűncselekményt bizonyítékok begyűjtése céljából, ami a Btk. szerint törvénytelen” – mutat rá közleményében az egyik legnagyobb egészségügyi szakszervezet (Solidaritatea Sanitară).

Szerintük a sajtó is hibás amiatt, hogy a korrupció az ágazat legnagyobb problémájaként van elkönyvelve.

Megtörténhet, hogy az érdekvédelmi szervezet illetékesei nem találkoztak azzal a felméréssel,  mely szerint a megkérdezett páciensek többsége (24%) a korrupciót tartja az egészségügyi rendszer legnagyobb rákfenéjének. A közvélemény-kutatás szerint a kórházban összeszedhető fertőzések (20%), a befektetések hiánya (12,8%), sőt, a szakemberek hiánya (11,5%) is kisebb probléma ennél.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.