Beteges
gycsaba
2019. július 16. kedd, 16:33
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.

Valljuk be, első ránézésre is hajmeresztőnek tűnt Sorina Pintea egészségügyi miniszter ötlete, aki korrupt orvosok után kémkedő álbetegeket küldene a kórházakba, nem csoda, hogy az egészségügyi szakszervezetek úgy kiakadtak a bejelentésen, mint egy egy csapat zsémbes nagymama a postán.

Jelezték is a találékony főnökasszonynak, hogy a terve teljes mértékben illegális, és nem ártana, ha végre abbahagyná az orvosok folyamatos terrorizálását. „Már megszoktuk, hogy az egészségügyi minisztérium egyes alkalmazottai egyszerűen nem értik a jogszabályokat. A miniszter gyakorlatilag azt akarja, hogy ügynökei kiprovokáljanak egy bűncselekményt bizonyítékok begyűjtése céljából, ami a Btk. szerint törvénytelen” – mutat rá közleményében az egyik legnagyobb egészségügyi szakszervezet (Solidaritatea Sanitară).

Szerintük a sajtó is hibás amiatt, hogy a korrupció az ágazat legnagyobb problémájaként van elkönyvelve.

Megtörténhet, hogy az érdekvédelmi szervezet illetékesei nem találkoztak azzal a felméréssel,  mely szerint a megkérdezett páciensek többsége (24%) a korrupciót tartja az egészségügyi rendszer legnagyobb rákfenéjének. A közvélemény-kutatás szerint a kórházban összeszedhető fertőzések (20%), a befektetések hiánya (12,8%), sőt, a szakemberek hiánya (11,5%) is kisebb probléma ennél.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.