Bárkinek bagóért az ölébe hullhat egy méregdrága luxusautó

És még lottózni vagy illegális dolgokat elkövetni sem kell érte.
Hirdetés

Mit szólna hozzá, ha a nevetségesnél is nevetséges összegért juthatna hozzá luxusautókhoz vagy egyéb, amúgy méregdrága termékekhez?

Nos, Romániában ez lehetséges, és még lottózni sem kell hozzá. És törvénytelenséget sem kell elkövetni.

A PRO Tv szerint egyszerűen csak szemfülesnek, illetve kitartónak kell lenni, és nyomon kell követni az Országos Adóhatóság (ANAF) tevékenységét.

Az adóhivatal ugyanis számos olyan drága tárgy birtokába jut – vagy bűnözőktől, vagy az adójuk befizetésével elmaradt polgároktól foglalja le őket –, amelyeken aztán árverésen kell túladnia.

Igen ám, de egyrészt az erről szóló hirdetéseket – a törvény szerint a 20 000 lej értékű javakat az intézmény honlapján is meg kell hirdetni – annyira eldugják, hogy alig lehet rájuk bukkanni.

Másrészt

a rutinos vásárlók már tudják, hogy csak türelemre van szükség a jó fogáshoz.

Így az első árverésen meg sem jelennek. A másodikon ennek nyomán elengedik az árverésre bocsátott tárgy árának egynegyedét – a rafkós öreg rókák még ekkor sem sietnek, csak a bajszuk alatt somolyognak.

Harmadszorra aztán már féláron hirdetik meg a cuccost – na, ekkor már érdemes jelentkezni.

Így jutott valaki egy 2009-es gyártású BMW X-os birtokába 30 000 lejért

Hirdetés

– azaz 6500 euróért –, miközben a szakportálokon az ilyen autókat pontosan az összeg kétszereséért árulják.

De talált már gazdára 2006-os Lamborghini Gallardo 260 000 lejért, azaz 57 000 euróért, ami még úri összeg azért a 31 000 lejért, vagyis 6800 euróért, amit egy Maserati Quattroporte-ért fizetett valaki.

Az adóhivatal listáján 150 Dacia személygépkocsi is szerepel, egyesekért 200 vagy 1000 lejt kérnek.

Az utóbbi három évben az ANAF több mint 3200 autót, hajót és motorkerékpárt értékesített – összesen alig több mint 2 millió lejért.

 

Hirdetés