Újabb RMDSZ-győzelem! A román állami intézményekben magyar kártyákkal is fognak pasziánszozni

Eljött az egyenjogúság Kánaánja. Vagy elkezdődött a szent és oszthatatlan nemzetállam szétesése? Vigyázat: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Az új közigazgatási törvény extra örömhírt hoz a magyar nemzetiségű közhivatalnokok számára. A fokozatos fizetésemelés, járulékok és állam által fizetett hegyi és tengerparti vakációk mellett a magyar hivatalnokok a jövőben barátságosabb munkakörülmények között is dolgozhatnak: magyar kártyával is pasziánszozhatnak majd.

„Ezek a kártyák a magyarok kulturális identitásához tartoznak”, magyarázta Kelemen Hunor. „Amikor egy hivatalnok munkaideje több mint felét egy monitor előtt pasziánszozva tölti el, természetes dolognak kell lennie, hogy a magyar hivatalnok magyar kártyát is választhasson. Ne felejtse el, honnan jön, de lazíthasson is a munkaideje alatt.”

Az RMDSZ vezetője szerint pártja további reformokért is síkra száll. „Más állami juttatások is vannak a tarsolyunkban a romániai magyarok számára”, mondta Kelemen Hunor. „A legfontosabb projektünk az, hogy ősztől a magyar tanulók a Tej és kürtős programban vegyenek részt a Tej és kifli program helyett. A kiflit egyék meg a szegény románok, ne a magyar gyerekek. Mi, a hunfiak kürtőssel lakunk jól.”

Hirdetés