lapjárás
Jean St'Ay
2019. július 8. hétfő, 17:22
Eljött az egyenjogúság Kánaánja. Vagy elkezdődött a szent és oszthatatlan nemzetállam szétesése? Vigyázat: HUMORVESZÉLY!

Az új közigazgatási törvény extra örömhírt hoz a magyar nemzetiségű közhivatalnokok számára. A fokozatos fizetésemelés, járulékok és állam által fizetett hegyi és tengerparti vakációk mellett a magyar hivatalnokok a jövőben barátságosabb munkakörülmények között is dolgozhatnak: magyar kártyával is pasziánszozhatnak majd.

„Ezek a kártyák a magyarok kulturális identitásához tartoznak”, magyarázta Kelemen Hunor. „Amikor egy hivatalnok munkaideje több mint felét egy monitor előtt pasziánszozva tölti el, természetes dolognak kell lennie, hogy a magyar hivatalnok magyar kártyát is választhasson. Ne felejtse el, honnan jön, de lazíthasson is a munkaideje alatt.”

Az RMDSZ vezetője szerint pártja további reformokért is síkra száll. „Más állami juttatások is vannak a tarsolyunkban a romániai magyarok számára”, mondta Kelemen Hunor. „A legfontosabb projektünk az, hogy ősztől a magyar tanulók a Tej és kürtős programban vegyenek részt a Tej és kifli program helyett. A kiflit egyék meg a szegény románok, ne a magyar gyerekek. Mi, a hunfiak kürtőssel lakunk jól.”

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31912
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.