lapjárás
Jean St'Ay
2019. július 8. hétfő, 17:22
Eljött az egyenjogúság Kánaánja. Vagy elkezdődött a szent és oszthatatlan nemzetállam szétesése? Vigyázat: HUMORVESZÉLY!

Az új közigazgatási törvény extra örömhírt hoz a magyar nemzetiségű közhivatalnokok számára. A fokozatos fizetésemelés, járulékok és állam által fizetett hegyi és tengerparti vakációk mellett a magyar hivatalnokok a jövőben barátságosabb munkakörülmények között is dolgozhatnak: magyar kártyával is pasziánszozhatnak majd.

„Ezek a kártyák a magyarok kulturális identitásához tartoznak”, magyarázta Kelemen Hunor. „Amikor egy hivatalnok munkaideje több mint felét egy monitor előtt pasziánszozva tölti el, természetes dolognak kell lennie, hogy a magyar hivatalnok magyar kártyát is választhasson. Ne felejtse el, honnan jön, de lazíthasson is a munkaideje alatt.”

Az RMDSZ vezetője szerint pártja további reformokért is síkra száll. „Más állami juttatások is vannak a tarsolyunkban a romániai magyarok számára”, mondta Kelemen Hunor. „A legfontosabb projektünk az, hogy ősztől a magyar tanulók a Tej és kürtős programban vegyenek részt a Tej és kifli program helyett. A kiflit egyék meg a szegény románok, ne a magyar gyerekek. Mi, a hunfiak kürtőssel lakunk jól.”

comments powered by Disqus
Hatalmas a különbség Románia megyéi között a lakosság pénzköltése szempontjából. Az európai átlagtól olyan messze vagyunk, mint ide Svájc.
Csak van egy „apróság”, mely továbbra is akadályozza az óceánokon átívelő járatok bevezetését: a Kis-Szamos.
Most döntse el mindenki, érdemes volt-e ebben a formában megbuktatni a Dăncilă-kabinetet.
És nem minden román érti meg azt sem, hogy nem annyira a dákkorszak, mint a kommunista korszak szülöttje. Interjú Lucian Boia történésszel.
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Ki ez? Egy pincér? Nem! Dragnea? Neem! Akkor ki? A nevem Államelnök! Román Államelnök!
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.