lapjárás
Jean St'Ay
2019. július 8. hétfő, 17:22
Eljött az egyenjogúság Kánaánja. Vagy elkezdődött a szent és oszthatatlan nemzetállam szétesése? Vigyázat: HUMORVESZÉLY!

Az új közigazgatási törvény extra örömhírt hoz a magyar nemzetiségű közhivatalnokok számára. A fokozatos fizetésemelés, járulékok és állam által fizetett hegyi és tengerparti vakációk mellett a magyar hivatalnokok a jövőben barátságosabb munkakörülmények között is dolgozhatnak: magyar kártyával is pasziánszozhatnak majd.

„Ezek a kártyák a magyarok kulturális identitásához tartoznak”, magyarázta Kelemen Hunor. „Amikor egy hivatalnok munkaideje több mint felét egy monitor előtt pasziánszozva tölti el, természetes dolognak kell lennie, hogy a magyar hivatalnok magyar kártyát is választhasson. Ne felejtse el, honnan jön, de lazíthasson is a munkaideje alatt.”

Az RMDSZ vezetője szerint pártja további reformokért is síkra száll. „Más állami juttatások is vannak a tarsolyunkban a romániai magyarok számára”, mondta Kelemen Hunor. „A legfontosabb projektünk az, hogy ősztől a magyar tanulók a Tej és kürtős programban vegyenek részt a Tej és kifli program helyett. A kiflit egyék meg a szegény románok, ne a magyar gyerekek. Mi, a hunfiak kürtőssel lakunk jól.”

comments powered by Disqus
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.