Egy mioritikus politikus szerint a magyarok megölték a román államot

Persze, nem fojtogatták, sőt, hozzá se nyúltak. Csak zsarolták Viorica Dăncilă kormányát a közigazgatási törvénnyel kapcsolatban.
Hirdetés

Régi „barátunk”, Marius Pașcan, a Traian Băsescu vezérelte Népi Mozgalom Párt (PMP) parlamenti képviselője rettenetesen kiakadt a közigazgatási törvény módosítása kapcsán.

Írt is egy velőtrázó bejegyzést Facebook-oldalára. Címet is adott neki. Ezt:

Politikai golyó a román állam fejében…

Oké, egész pontosan halántékot írt a jeles politikus. Aztán kifejti, mit is takar a horrorisztikus cím:

„És ha az ember arra gondol, hogy az RMDSZ évtizedeken keresztül azért ármánykodott és izzadt, hogy kiiktassa a nemzeti kisebbségek ‘jelentős arányára’ vonatkozó alkotmányos elvet, ami egy kisebbségi nyelv használatát illeti a hatóságokkal való kapcsolat során…

Tegnap Veo néninek (Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyról van szó – a szerk.) sikerült kielégíteni őket (az RMDSZ-t – a szerk.) ama sürgősségi kormányrendelettel, amely kiiktatja a 20%-os küszöböt, miáltal ‘megkettőződik’ a román állam hivatalos nyelve a hatóságokkal való kapcsolat szintjén. Ennek eredményeképpen, a helyi hatóságok szintjén való politikai kombináció útján szabad egy adott kisebbségi nyelvet használni ott is, ahol az adott kisebbség aránya csupán 1%. Gyakorlatilag hivatalossá vált legalábbis egy második hivatalos nyelv Romániában, ez pedig egy lépést jelent a nemzetállam föderalizációja felé! Ám Veo néni vagy az őt támogató félművelt imposztorok intellektusa képtelen megérteni az udemerájosok ehhez hasonló komplex és hosszú távú stratégiáit.

Az ombudsman intézményéhez fordulunk ebben az ügyben. A PSD–ALDE (Szociáldemokrata Párt–Liberálisok és Demokraták Szövetsége – a szerk.) golyót eresztett a román állam halántékába.”

Hirdetés

Hát így ölték meg a magyarok a román államot 2019 nyarán.

 

Hirdetés