Lagzisátor és táncoló násznép sajátított ki két forgalmas útszakaszt

Új lakodalmas népszokás bukkant fel Dél-Romániában.
Hirdetés

Az esküvő minden pár életében meghatározó esemény, nincs mit csodálkozni azon, hogy mindenki arra törekszik, hogy különleges helyszínen köttessen meg a frigy. Éppen ezért nehéz megérteni, hogy miért akarja valaki egy közút kellős közepén tartani a lagziját, ahogy a dél-romániai Giurgiu megyében történt az elmúlt hétvégén – egy nap alatt rögtön két különböző helyszínen.

Szombat dél körül a 112 segélyhívószámon értesítették a rendőrséget arról, hogy Găiseni település főútján egy lagzisátort állítottak fel. A rendőrök komolyan vették a bejelentést, és a helyszínen megállapították, hogy egy 32 méter hosszú, 5 méter széles sátor foglalja el a közút egyik forgalmi sávját. Az ifjú pár nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy az úton akadályozzák a gépjárműforgalmat, veszélyeztetik a násznép testi épségét. A pár ellen büntetőeljárást indítottak.

Szintén szombaton, a kora délutáni órákban a Giurgiu városi rendőrségre is hasonló hívás érkezett, annyi különbséggel, hogy itt nem egy sátor foglalta el a közutat, hanem a mulatozó násznép. Az örömapa és társasága olyan jól érezte magát, hogy az utcára vonultak táncolni akadályozva ezzel a városi forgalmat. Ebben az esetben is büntetőeljárás indult.

 

Hirdetés