Ezért kellett távoznia a Kolozsvári CFR-től az egyetlen magyar játékosnak

Már Dan Petrescu régi-új edző szerint.
Hirdetés

Leszedte a keresztvizet a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapatától nemrég elküldött magyar válogatott labdarúgóról, Lang Ádámról a csapat edzője, Dan Petrescu, miután a játékos ügynöke azzal indokolta Lang menesztését, hogy Petrescu megérkezése után azt mondta neki: nem ismeri.

Petrescu szerint az igazi ok az volt, hogy a felvételeken azt látta: amikor Lang játszott, hibázott, a csapat pedig a hibája miatt gólt kapott.

A másik ok, amiért nem kívánt vele tovább együtt dolgozni, az, hogy – elmondása szerint – Lang egy edzőtáborozás során azt mondta: nem akar tovább az edzőtáborban maradni.

„A játékos azért nem játszott, mert volt egy másik játékos, aki jobban játszott nála, és mert nem akart az edzőtáborban maradni. Ez hihetetlen” – dühöngött Petrescu.

Hirdetés

A tavaly nyáron a francia Dijonból Kolozsvárra szerződő, idén márciustól azonban jórészt a kispadot koptató Lang ügynöke, Illés Zoltán korábban azt mondta: amikor Petrescu visszatért a csapathoz, annyit közölt: azért nem játszatja a magyar játékost, mert nem ismeri, ezért inkább azokat a hátvédeket játszatja, akikkel tavaly is együtt dolgozott.

„Ez egyrészt korrekt, szakmailag viszont vállalhatatlan. 2019-ben hogyan lehet azt mondani egy játékosra, hogy nem ismeri, amikor a technika segítségével tíz perc alatt meg lehet tudni egy játékosról mindent. Ezt felvállalta, tartotta is magát hozzá, mi pedig mondtuk, hogy ez tarthatatlan állapot számunkra, így több egyeztetés után, de sikerült megegyezni a válás feltételeiről. Egyébként nem csak az volt az egyetlen probléma, hogy így bántak Ádámmal” – mondta Illés a Rangadó.hu-nak.

Hirdetés