Még a pápalátogatás jegyében zajlik az idei pünkösdi búcsú a csíksomlyói nyeregben

A helyszínt sem rendezték még vissza.
Hirdetés

Magán viseli még Ferenc pápa látogatásnak nyomait a csíksomlyói pünkösdi búcsú helyszíne, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyereg. Így ennek jegyében zajlik az idei búcsús szentmise is.

A szervezők a helyszínen hagyták a Hármashalom-oltárhoz hozzátoldott ívelt tetőt, és a szokásos pázsit helyett most a múlt szombati tömeg által összetaposott, majd megszáradt sártenger fogadta a zarándokokat, írta az MTI. Akik közül sokan a napsütés ellenére gumicsizmában érkeztek.

Az oltár mellé ezúttal az eredeti helyett a Mária-kegyszobor másolata került.

A zarándokokat a Székelyhon beszámolója szerint Jakubinyi György érsek is üdvözölte, aki megköszönte a fegyelmet, amit Ferenc pápa látogatásakor tanúsítottak. Elmondta: a szentatya megígérte, hogy amit kértek tőle, azt meg fogja valósítani.

Az idei búcsún Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mondott szentbeszédet. Arról beszélt, hogy akárcsak Svájcot, úgy a magyar népet is csodálni fogja a világ,

ha meghallja védőszentje, a csíksomlyói szűzanya szavát és összefog.

Hirdetés

Svájc sikerét annak tulajdonította, hogy népe meghallgatta védőszentje: Flüei Szent Miklós szavát, és minden háborútól távol maradt. Úgy vélte: mint minden édesanya,

Mária is annak örül legjobban, ha gyermekei békességben élnek, ha összefognak, ha segítik egymást.

Az idei pünkösdi búcsún, akárcsak az egy héttel ezelőtti pápai szentmisén, Áder János magyar köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vesz.

Hirdetés