Mielőtt azt mondaná: szar az élet, nézze meg, mit mond a végtagok nélkül született Nick Vujicic

Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is előadást tart az ember, aki erőt és hitet adhat bárkinek.
Hirdetés

Október 23-án Kolozsváron, másnap pedig Sepsiszentgyörgyön tart előadást Nick Vujicic motivációs tréner. A végtagok nélkül született férfi magyarországi látogatásába iktat be két erdélyi állomást – közölték pénteken Budapesten a szervezők.

A szerb származású Nick Vujicic karok és lábak nélkül született Ausztráliában, jelenleg Kaliforniában él. A 36 éves férfi azzal vált világhírűvé, hogy keresztény megalapozású motivációs előadásokat tart a reményről, a hitről, a kitartásról és az élet szépségéről. Vujicic házasságban él, két gyerek apja.

 

 

A magyar Miniszterelnökség 40 millió forinttal támogatja a programsorozatot, amely kiemelten fontos mind a társadalmi szolidaritás, mind a keresztény hit, mind pedig a nemzetpolitika szempontjából – fogalmazott Soltész Miklós, az intézmény egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Azért fontos Vujicic látogatása, mivel a társadalmi szolidaritást erősíti, hogy súlyos fogyatékossággal élő ember mutatja meg az élet szépségét, örömét és a küzdeni tudás fontosságát.

Nemzetpolitikai jelentőségű, hogy Nick Vujicic Kolozsvárra és Sepsiszentgyörgyre is el fog menni, és előadásain remélhetőleg nemcsak az ott élő magyarok, hanem a helyi románok is részt vesznek majd – mondta.

„Ez egyben üzenet”, hogy ahol „mások kereszteket zúznak”, oda „a kereszt jelét fogjuk elvinni” – fogalmazott Soltész Miklós az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben történtekre utalva.

Hirdetés

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára arról beszélt: az államtitkárság és a szervezők biztosítják, hogy az egyik budapesti előadáson sok gyermekvédelemben élő fiatal vehessen majd részt. Nick Vujicic ugyanis erőt és hitet adhat ezeknek a súlyos traumákat megélt gyermekeknek.

Hozzátette: ötszáz gyermekvédelemben élő fiatal már regisztrált, és reményei szerint több ezren fognak.

Fülöp Attila kitért arra is: Nick Vujicic példája arról is szól, hogy a sajnálat nem megoldás a fogyatékkal élők helyzetére. A jó megoldás az, ha „elérhető, ésszerű szolgáltatásokat nyújtunk”, és „biztosítjuk, hogy a társadalom képes legyen őket befogadni”.

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője kiemelte: Nick Vujicic „meglátta azt értéket az életben, hogy nem az számít, hogy mim hiányzik, hanem, hogy amim van, azt tovább tudjam adni az embereknek”.

László Viktor, a látogatást szervező Ez az a nap rendezvényszervező-iroda képviselője szerint minden embernek szüksége van Nick Vujicic üzenetére és bátorítására.

Hirdetés