Lassan nem árt elkezdeni tanulmányozni a kézikönyvekben, hogyan kell bárkát építeni

Eső, eső, zivatar.
Hirdetés
Ahogy az időjárási előrejelzés kinéz, tényleg nem árt, ha beszerzünk néhány célszerszámot, valamint kézikönyvet, amelyből kileshetjük, hogyan kell szakszerűen bárkát építeni, a meteorológusok szerint ugyanis nem hogy békén hagynak bennünket az esők, hanem inkább bedurvulnak.
 
Például kedden 10 órától csütörtökön este 11-ig tartó figyelmeztetést adtak ki, amely szerint az egész országban számíthatunk arra, hogy leszakad az ég, zivatarok, szélviharok, jégesők teszik izgalmasabbá az unalmas nyári hétköznapokat.
 
A lezúduló víz mennyisége négyzetméterenként 15 és 25 liter között alakulhat, de helyenként a 35-40 litert is elérheti.
 
Kedden 10 órától szerda hajnali háromig pedig egyenesen sárga, azaz elsőfokú riasztás van érvényben Erdély egész területére – vagyis a Partiumra ez nem érvényes –, az érintett területeken tényleg szükség lehet a bárkára, mert a négyzetméterenkénti 20 és 25 liter víz még a jobbik eset – előfordulhat olyan hely is, ahol 50 liternyi égi áldás is lezúdulhat.
 
A moldvai megyékben pedig egyenesen narancssárga, azaz másodfokú riasztás van érvényben. Pedig a Kárpátokon túli területeken máris jelentős gondokat okoznak az árvizek. 

Hirdetés