Rendőrt ölt egy körözés alatt álló férfi Temes megyében

Eldurvult egy rendőri akció, aminek a következtében meghalt egy rendőr. A gyanúsított rendkívül veszélyes, és jelenleg is menekül.
Hirdetés

Nem tudták megmenteni a mentősök annak a rendőrnek az életét, akit egy körözés alatt álló férfi lőtt le a Temes megyei Őszényben (Jezvin). A rendőri akció célja az lett volna, hogy elkapják az országos körözési listán szereplő gyanúsítottat.

A rendőr egy őszényi ház közelében találta szembe magát a körözött személlyel, aki ekkor három lövést adott le. Egy találat a rendőr nyakát, egy másik pedig a mellkasát érte. A helyszínre érkező mentősök közel két órán át próbálták újraéleszteni a meglőtt férfit, de nem jártak sikerrel.

A helyi sajtó információi szerint az történt, hogy a rendőrök meglátták, amint a gyanúsított bemegy egy házba, ahol korábban élt. Az egyik rendőr a ház hátsó bejáratánál próbálta megakadályozni a gyanúsított szökését, amikor az rálőtt. Menekülés közben behatolt egy szomszédos ház udvarába, ahol fegyverrel megfenyegette az ott lévőket, és megpróbálta ellopni az autójukat. A rendőrök a nyomába eredtek, vállon lőtték, de végül szem elől tévesztették. A gyalogosan menekülő gyanúsított egy lugosi lakos, akit rablásért ítéltek börtönre, a büntetés végrehajtása érdekében adtak ki körözést ellene.

Egyes sajtóinformációk szerint az akcióban egy másik rendőr is könnyebb sérülést szenvedett.   

Az áldozat 43 éves volt és Rékáson teljesített szolgálatot. Két gyermek édesapja volt.

Hirdetés

A hír közzétételekor a rendőröknek még nem sikerült elfogni a lövöldözőt. A férfit nagy erőkkel keresik, többek között egy helikoptert is bevetettek. 

 

 

Hirdetés