A Trónok harcán poénkodik és spoilerezik a román belügyminisztérium

Az utolsó évad utolsó előtti epizódja kapcsán sütnek el néhány tűzoltópoént.
Hirdetés
Bizonyára olvasóink között is sokan vannak, akiket az elmúlt nyolc évben beszippantott a Trónok harca című fantasysorozat.
 
A durva fordulatokban, véres leszámolásokban és leplezetlen, illetve alig leplezett erotikus jelenetekben bővelkedő sorozat most a végéhez közeledik – már csak egyetlen epizód van hátra –, és miközben a rajongók egyik fele továbbra is rajong, a másik meg az alkotókat szidja a szerintük igénytelenül odakent, a korábbi évadokhoz méltatlan utolsó évad miatt, újabb intézmény szállt fel a GOT-vonatra. Illetve, bocsánat, sárkányra: a román belügyminisztérium.
 
Pontosabban a belügyi tárca alárendeltségében működő tűzoltók, akik a minisztérium honlapján poénkodtak egy sort – több-kevesebb sikerrel – a hétfőn este vetített, utolsó előtti epizódon.
 
És akkor innentől spoilerveszély következik, úgyhogy aki még nem látta a legutóbbi részt, és meg szeretné nézni, ne olvassa tovább.
 
Én szóltam.
 
Tehát a legutóbbi rész arról szól, hogy a Sárkányok Anyja, Daenerys Targaryen egyetlen megmaradt sárkánya hátán annak ellenére is porrá zúzza Királyvárt, láng- és romtengerré változtatva a várost, és ezreket sütve meg elevenen, hogy annak hadserege megadta magát az ostromlók előtt.
 
Na, ez indította be a román tűzoltók fantáziáját.
 
A belügyminisztérium honlapjára feltöltött bejegyzésben – amelyben azért jófejek, mert jelzik a spoilerveszélyt – közlik: az epizód rendezője azért nem írt bele tűzoltókat is a szereposztásba, mert ha megtette volna, Királyvár még ma is állna.
 
„Spoilerveszély!! Kiderítettük, ki ül a Vastrónra a GOT végén! Aki látta, annak eláruljuk, hogy a kulcsmomentum a 8. évad 5. részének 79,43. percében látható. Tudjuk, hogy a Trónok harca készítői miért utasították el, hogy tűzoltókat is beleírjanak a forgatókönyvbe. Az ok nagyon egyszerű: Királyvár még ma is állna, a sárkányt és  Daeneryst pedig megszelídítették volna”
 
– hangzik a freneteikusnak szánt poén.
 
A belügyminisztérium szerint hatékonyságuknak köszönhetően – az év eleje óta 7500 tüzet oltottak el és több mint 2200 életet mentettek meg – a tűzoltóknak biztosan sikerült volna még néhány évaddal meghosszabbítaniuk a filmet, „ami nem lett volna jó, tekintve hogy Tyrion borkészlete kifogyott”.
 
Ezzel az egyik legkedveltebb karakter, Tyrion Lannister alkohol iránti szenvedélyére utaltak.
 
Ennek kapcsán még egy utóiratot is elsütöttek: „Ne legyetek olyanok, mint Tyrion!”.
 
 
 
A kommentelők vették a lapot, és hozzáfűzték:  Daenerys sárkánya hátán túllépte a megengedett sebességet, Királyvár pedig nem rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel.
 
A belügy válasza nem késett.
 
„Daeneryst megbírságoltuk. Nem szállt le a sárkányról a gyalogátkelőnél. Ezúton figyelmeztetjük a kerékpárosokat is!” – dobták el az utolsó poéngránátot.
 
Azért valljuk be: tűzoltásban jobbak, mint humorban.
 

Hirdetés