Szeretne találkozni Nicolas Cage-dzsel? Ráadásul Kolozsváron? (VIDEÓval)

Ha igen, akkor jól nyissa ki a szemét az idei Transilvania Filmfesztiválon, mert ha kis szerencséje van, bármelyik sarkon összefuthat a színészlegendával a kincses város központjában.
Hirdetés

A Veszett a világ (r. David Lynch), az Arizonai ördögfióka (r. Coen Bros.) vagy az Ál/Arc (r. John Woo) szerelmeseinek (a számunkra legkedvesebb filmeket soroltuk itt csupán, a sok közül) bátran dobbanhat egy nagyot a szíve: az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) alatt, május 31. és június 2. között (ismét) Kolozsváron tartózkodik a lassan veterán színészlegendává érő Nicolas Cage. Hogy miért? Hát, hogy átvegye a Transilvania trófeát, a világ filmművészetének gyarapításáért.

De talán azért is, hogy nyélbe üsse azt a telekvásárlási üzletet, amelyet még 2010-ben szellőztetett meg vele kapcsolatban a hazai média. Akkor történt, hogy Cage úr Szebenben forgatott. Igen, a bűnrossz Szellemlovas című filmről van szó. És a forgatás egyik szünetében Cage és családja benézett Kolozsvárra. Ha ugyanis valaki szellemlovast alakít, hogy ne érdekelné a messze földön híres bácsi szellemerdő? Cage mester jól megnézte magának az ufók látogatta rengeteget, aztán betért a Hubertus vendéglőbe, jót evett, továbbá (a sajtó értesülései szerint) megivott 5, azaz öt pohárka pálinkát, belengette, hogy vesz egy telket Bácsban és, mint aki jól végezte dolgát, visszament Szebenbe szellemlovasozni.

Nos, egy hónap sincs még hátra, és ha összefutunk vele Kolozsvár valamelyik kocsmájában, megkérdezzük tőle, mi is van azzal a bácsi szellemtelekkel. Addig is, álljon itt az egyik kedvenc jelenetünk az egyik kedvenc Cage-filmünkből, a David Lynch rendezte Veszett a világból, amelyben (többek között) egy ikonikus-szimbolikus kígyóbőr dzsekiről is szó esik:

 

Hirdetés