Vegyen tiszta ruhát: Kolozsvár egy magasabb civilizációs szintre lép!

Legalábbis ezt ígéri a helyi önkormányzat társadalomfejlődésért felelős mindenese, Emil Boc polgármester.
Hirdetés

Merthogy az van, tisztelt olvasó, hogy június elsejétől tényleg szigorítják a tömegközlekedési vállalat (CTP) utasokra érvényes, 2004 óta változatlan magatartási szabályzatát, amely az új változatában leszögezi, hogy mosdatlanul, büdösen senki nem utazhat ezentúl a kincses városban. Azaz megteheti, de ha a jegyellenőrnek ez nem tetszik, akkor 100 és 200 lej közötti összeget kell kipengetnünk.

Az továbbra sem világos, hogy ha például valaki olcsó pacsulival fújja be magát, akkor érdemes-e jegyet váltania. Az ellenőr ízlése szerint majd eldönti. Az is újdonság egyébként, hogy nagyobb csomaggal – mondjuk egy akkorával, amely akár két ülőhelyet is elfoglal – csak akkor szálljunk buszra, ha kettőt lyukasztottunk.

Belefért némi diszkrimináció is: kutyán kívül semmilyen élő állatot nem vihetünk magunkkal, esetleg cicát, ha szállítódobozba zárjuk szegényt. Nem érdemes csesztetni a sofőrt vagy a jegyellenőrt sem, mert az 300-400 lejbe kerül.

A polgármester úr megjegyezte, a szigorításra azért van szükség, mert a kolozsváriaknak még van hová fejlődniük a civilizált viselkedést illetően.

Ámen.  

Hirdetés