A kolozsvári sürgősségi kórház áldatlan állapotain méltatlankodik a miniszter

Pintea váratlan látogatása után kicsit odaszúrt a Kolozs megyei tanácsnak is.
Hirdetés

Folytatja „álruhás” országjáró körútját Sorina Pintea egészségügyi miniszter, ezúttal a kolozsvári sürgősségi kórházban tett váratlan látogatást, amiről a Facebookon is beszámolt egy méltatlankodó bejegyzésben. Mint írja, aki az udvarra belép, lesújtó képet kap az intézetről, a páciensek számára nem egy jó „névjegykártya” az itt látható szemét és rendetlenség.

Mivel a kórházi részlegek több épületben működnek, a betegeknek várakozniuk kell, hogy egyik helyről a másikra szállítsák őket a mentővel, amit a miniszter szerint meg kell oldani, főleg, mert – értelemszerűen – aki a sürgősségi kórházba érkezik sürgősségi ellátásra szorul. Pintea megállapította, hogy az ortopédián hétvégenként nem műtenek, inkább más kórházakba küldik orvosi beavatkozásokra a betegeket.

A tárcavezető persze felhánytorgatta, hogy a Kolozs megyei tanács nem biztosítja a megfelelő feltételeket a minőségi orvosi ellátáshoz, pedig az épület hozzájuk tartozik. A helyi és megyei önkormányzat, illetve az egészségügyi minisztérium között nem túl jó a kommunikáció a majdani regionális kórház körüli huzavona miatt.

Hirdetés

A nyilatkozatháború Kolozsvár és Bukarest között odáig fajult a témában, hogy a megyei tanács inkább átvállalta volna az egészségügyi minisztériumtól a regionális kórház megvalósítását, amibe Bukarest nem ment bele.

Jelenleg a megvalósíthatósági, illetve a környezeti hatástanulmány elkészülésére várnak, ezt követően lehet benyújtani a finanszírozási kérelmet az Európai Bizottsághoz.

Hirdetés