Nézünk, mint a moziban
Timi
2019. április 25. csütörtök, 17:08
Szülők, figyelem! Itt az újabb alkalom beülni a moziba a gyerekkel.

Manu, a legsirályabb fecske az erdélyi mozikba is berepül, ráadásul a Cine Europa jóvoltából magyar szinkronnal is.

A brassói Cinema One-ban, valamint a marosvásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi Művész moziban már elindultak a magyar szinkronos, premier előtti vetítések, május 3-tól, az országos premier után Kolozsváron is látható lesz a Cinema City-ben (Iulius Mall) és a Győzelem moziban. Rövid időn belül Aradon, Csíkszeredában, Udvarhelyen, Nagyáradon is műsorra kerül a mesefilm, a pontos időpontokról a mozik honlapján és a Cine Europa facebook-oldalán tájékoztatnak.

Mivel a Luxx Studios legújabb animációját román és magyar szinkronnal egyaránt vetítik a mozikban, érdemes leellenőrizni, hogy az általunk kiválasztott időpontban milyen nyelven forog.

A Manu, a legsirályabb fecske című animáció magyar szinkronos verziójához nemrég jelent meg az Alma Együttes új klipje, a Manu a fecske, melyet a zenekar a mesefilmhez írt.

A mese története a szinposzis alapján:
Manu, a kis fecske világéletében azt gondolta magáról, hogy ő is sirály, csakúgy, mint szülei. Igyekszik úgy halászni és repülni, ahogy ők, ám nem olyan tehetséges, mint azok a madarak, akik felnevelték. Egy este a ravasz és gonosz patkányok elcsennek egy tojást, melyre Manunak kellett volna vigyázni, társai ezért száműzik a fészekből. Miután elhagyja otthonát, új barátokra lel a mókás gyöngytyúk, Parzi, valamint két kis duci fecske személyében. Amikor a sirályok vonulását egy hatalmas vihar fenyegeti, Manu és társai összeszedik minden bátorságukat, hogy megmentsék a kis fecske családját.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30940
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.