Nézünk, mint a moziban
MTímea
2019. április 25. csütörtök, 17:08
Szülők, figyelem! Itt az újabb alkalom beülni a moziba a gyerekkel.

Manu, a legsirályabb fecske az erdélyi mozikba is berepül, ráadásul a Cine Europa jóvoltából magyar szinkronnal is.

A brassói Cinema One-ban, valamint a marosvásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi Művész moziban már elindultak a magyar szinkronos, premier előtti vetítések, május 3-tól, az országos premier után Kolozsváron is látható lesz a Cinema City-ben (Iulius Mall) és a Győzelem moziban. Rövid időn belül Aradon, Csíkszeredában, Udvarhelyen, Nagyáradon is műsorra kerül a mesefilm, a pontos időpontokról a mozik honlapján és a Cine Europa facebook-oldalán tájékoztatnak.

Mivel a Luxx Studios legújabb animációját román és magyar szinkronnal egyaránt vetítik a mozikban, érdemes leellenőrizni, hogy az általunk kiválasztott időpontban milyen nyelven forog.

A Manu, a legsirályabb fecske című animáció magyar szinkronos verziójához nemrég jelent meg az Alma Együttes új klipje, a Manu a fecske, melyet a zenekar a mesefilmhez írt.

A mese története a szinposzis alapján:
Manu, a kis fecske világéletében azt gondolta magáról, hogy ő is sirály, csakúgy, mint szülei. Igyekszik úgy halászni és repülni, ahogy ők, ám nem olyan tehetséges, mint azok a madarak, akik felnevelték. Egy este a ravasz és gonosz patkányok elcsennek egy tojást, melyre Manunak kellett volna vigyázni, társai ezért száműzik a fészekből. Miután elhagyja otthonát, új barátokra lel a mókás gyöngytyúk, Parzi, valamint két kis duci fecske személyében. Amikor a sirályok vonulását egy hatalmas vihar fenyegeti, Manu és társai összeszedik minden bátorságukat, hogy megmentsék a kis fecske családját.
comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.