Nézünk, mint a moziban
MTímea
2019. április 25. csütörtök, 17:08
Szülők, figyelem! Itt az újabb alkalom beülni a moziba a gyerekkel.

Manu, a legsirályabb fecske az erdélyi mozikba is berepül, ráadásul a Cine Europa jóvoltából magyar szinkronnal is.

A brassói Cinema One-ban, valamint a marosvásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi Művész moziban már elindultak a magyar szinkronos, premier előtti vetítések, május 3-tól, az országos premier után Kolozsváron is látható lesz a Cinema City-ben (Iulius Mall) és a Győzelem moziban. Rövid időn belül Aradon, Csíkszeredában, Udvarhelyen, Nagyáradon is műsorra kerül a mesefilm, a pontos időpontokról a mozik honlapján és a Cine Europa facebook-oldalán tájékoztatnak.

Mivel a Luxx Studios legújabb animációját román és magyar szinkronnal egyaránt vetítik a mozikban, érdemes leellenőrizni, hogy az általunk kiválasztott időpontban milyen nyelven forog.

A Manu, a legsirályabb fecske című animáció magyar szinkronos verziójához nemrég jelent meg az Alma Együttes új klipje, a Manu a fecske, melyet a zenekar a mesefilmhez írt.

A mese története a szinposzis alapján:
Manu, a kis fecske világéletében azt gondolta magáról, hogy ő is sirály, csakúgy, mint szülei. Igyekszik úgy halászni és repülni, ahogy ők, ám nem olyan tehetséges, mint azok a madarak, akik felnevelték. Egy este a ravasz és gonosz patkányok elcsennek egy tojást, melyre Manunak kellett volna vigyázni, társai ezért száműzik a fészekből. Miután elhagyja otthonát, új barátokra lel a mókás gyöngytyúk, Parzi, valamint két kis duci fecske személyében. Amikor a sirályok vonulását egy hatalmas vihar fenyegeti, Manu és társai összeszedik minden bátorságukat, hogy megmentsék a kis fecske családját.
comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.