Véletlenül nevetséges áron kínáltak méregdrága laptopot, majd lefizették a hoppon maradt vásárlókat

Ezek után gyakrabban fogunk az eMAG-on lógni, hogy kifogjunk hasonló „akciókat”.
Hirdetés

Már megint áll a bál az eMAG háza táján, miután valószínűleg egy elírás következtében nevetséges áron, mindössze 29,6 lejért kínáltak 6 ezer lejt érő laptopokat az online kereskedelmi áruházban. Az akcióra többen is lecsaptak, akiket most egyenként keresnek meg a cégtől, hogy lemondják a rendelést, kárpótlásként pedig egy 100 lejes utalványt ajánlanak fel. A hordozható személyi számítógépeket a Kshop nevű cég árulta az eMAG-on keresztül.

A Libertateának nyilatkozó vásárló elmondta, amikor meglátta az ajánlatot, egyből három laptopot (HP Elitebook 840 G4) rendelt. Már türelmetlenül várta, hogy megkapja a zsákmányt, amikor megkeresték e-mailben az eMAG-tól és közölték, nem tudják teljesíteni a rendelést. Semmilyen magyarázattal nem szolgáltak, viszont felajánlottak neki egy 100 lejes vásárlási utalványt.

A hölgy elmondta, nem hagyja annyiban a dolgot, és nem tart igényt az utalványra, neki a laptopok kellenek. Ennek érdekében elmegy a végsőkig: panaszt tesz a fogyasztóvédelmi hivatalnál.

Nem ez az első eset, hogy online áruházak tévedésből bagópénzért árultak különböző elektronikai cikkeket, valószínűleg nem is az utolsó. A kiszállítás azonban a legtöbb esetben már nem történik meg, ami nemcsak sima bunkóság a vásárlóval szemben, hanem jogi kérdéseket is felvet.

Hirdetés