Dragnea szerint ha lecsuknák, lenne aki kiszabadítsa őt a rácsok mögül

Mindenkit kiosztott a PSD elnöke a grandiózus olténiai kampányrendezvényen, de a legdurvább jelzőket az európai szocialisták kapták.
Hirdetés

Ha nem vette volna észre a tisztelt Olvasó, elstartolt a kampány, és már a csapból is émelyítő öntömjénezés, műhiszti- és sárdobálás-generálás zúdul a választók nyakába.

(Mi csak azért szeretjük, mert ebben az időszakban szoktak az ilyen vicces képek készülni, mint ez itt:

A fotó forrása: Inquam Photos / Octav Ganea 

Mindegyik párt kínos igyekezettel azon van, hogy minél nagyobb tömegeket mozgósítson, erre vállalkozott ma a Szociáldemokrata Párt (PSD) is Craiován, ahova több ezer embert csődítettek, külön buszokat indítva más olténiai településekről. A városközpontot gyakorlatilag egész napra teljesen lezárták a „miting” kedvéért, állítólag az állami intézményekből is kivezényelték az alkalmazottakat, mint egykoron Ceaușescuék.

A demonstráció persze nem ment zökkenőmentesen, egy PSD-ellenes tüntetőt a rendőrök távolítottak el a tömegből, egy másik, 70 éves férfit azért állítottak elő, mert volt nála egy kés. Egyes újságírók arra panaszkodtak, hogy a szervezők megakadályozták, hogy szóba álljanak az emberekkel, de azért így is sikerült találni a történésekkel totálisan párhuzamos személyt a tömegben.

Hirdetés

Az eseményen Dragnea különösen nagy formában volt, támadta Klaus Iohannis államfőt, a multikat, Augustin Lazăr főügyészt, az Európai Unió vezetőit, és mindenkit, aki kritizálni merte a PSD-t. Azt mondta a szervezők által 40 ezresre saccolt tömegnek, hogy a házakat rabló Iohannis minden vágya őt rácsok mögé juttatni, vannak viszont támogatói, akik onnan is kihoznák. 

„Brüsszeli hivatalosságok folyton veszekednek Romániával, de kérdem én: segítettek valamivel ennek az országnak?” – fogalmazott. 

Dragnea ugyanakkor majmoknak és bohócoknak nevezte azokat, akik azt állítják, hogy a PSD nem európai párt. Feltehetően a PSD európai pártcsaládjának vezetőire gondolt, akik éppen csütörtökön jelentették be, hogy megszakítják a kapcsolatot a román szocdemekkel. Ezek után nehéz lesz visszaférkőzni a bizalmukba…  

Hirdetés