Nem szívbajosak a Hargita megyei tűzoltók, és ezt be is bizonyítják

Tákolt tutajon eveznek végig a Maroson, hogy eljussanak az anyaországba.
Hirdetés

Kalandvágyból nincs hiány a Hargita megyei sürgősségi felügyelőségen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint nyolc gyergyószentmiklósi tűzoltó magánakciója. A lánglovagok műanyagpalackokból összetákolt tutajon szálltak a Maros vízére, hogy elevezzenek Szegedig, ahol a folyó a Tiszába torkol.

Az akció nem új keletű, tavaly az Olton tették meg ugyanezt a bravúrt a forrástól a Dunáig. A tűzoltók most Gyergyóremeténél szálltak vízre, előtte azonban elgyalogoltak Marosfőre, a folyó forrásához, ahonnan több palack forrásvízzel tértek vissza, ezt ajándéknak szánják szegedi kollégáiknak.

Az expedíciót kéthetesre becsülik, az ehhez használt „jármű” 3000 műanyagflakonból készült, melyet a gyergyói lakosok gyűjtöttek össze nekik. Az akciónak környezetvédelmi célja van, a Hargita megyei tűzoltók a mértéktelen környezetszennyezésre kívánják felhívni vele a figyelmet.

A tutajozással egyébként nem az idő lopják, Alina Ciobotariu, a felügyelőség szóvivője szerint az expedíció idején mindannyian szabadságon vannak.

Hirdetés