Április elsejétől kötelező a sorkatonai szolgálat Romániában!

A védelmi minisztérium reméli, hogy a bejelentéssel nem ugrasztja meg a romániai fiatalok emigrációs rátáját.
Hirdetés

Hétfőn reggel a következő üzenet jelent meg a román védelmi minisztérium Facebook-oldalán:

„Jó reggelt! (trikolór zászló ikon)
!! A katonaság mától kötelezővé válik!!
Katonásan indítjuk a hetet, egy rég várt hírrel.
A 20 és 35 év közötti fiatalok kellő időben megkapják a szükséges információkat.
Kattintsanak a linkre, hogy megtudják, hogy kezdődött a procedúra.
Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!”

Aki nem ugrik rögtön, hogy jesszusmária, mi lesz velem (ha 20 és 35 év közötti fiatal), vagy a drága csemetével (ha az említett korcsoportba tartozó leszármazottja van), hanem eljut a csatolt linkig, és rákattint, akkor megtudja, hogy egy tavalyi törvénytervezet pattintotta ki a tréfás kedvű katonai Facebook-felelős fejéből a viccet, amely törvénytervezetben arról van szó, hogy különleges helyzetekben (ostromállapot, általános mozgósítás, hadiállapot) valóban valóban kötelezheti a hadsereg a bevonulást… ha majd egyszer a tervezetből törvény lesz. Egyébként a tervezkedésről mi is beszámoltunk, a jó Mihai Fifor védelmi miniszter nyilatkozatai alapján.

Amúgy érdekes elolvasni a poszt alatt sorjázó kommenteket. A legtöbb arról szól, hogy ezekre a kikent-kifent hipszterekre (feltételezhetően a huszonéves generációra gondolnak a kommentelők) ráférne egy kis rend, meg fegyelem, meg férfiasság.

Na de kedves Olvasók, ne tessék megijedni, szó nincs azonnali berukkolásról, itt a tavasz, nevessünk egy jót, ha még a recsegő-ropogó arcizmú katonák is képesek voltak elsütni egy viccet a mai szent napon.

Hirdetés

 

Hirdetés