Ez már kezd nagyon sok lenni: Dan Tanasă Zágonban is garázdálkodik

A község törvényesen elfogadott zászlaja ellen hadakozik a szélsőséges, magyargyűlölő feljelentőbajnok.
Hirdetés

A háromszéki Zágonban kihelyezett községzászló is rohamot váltott ki a minden magyar jelképpel szemben fóbiás soviniszta „civilnél”, Dan Tanasănál, ezért itt is bajt akar keverni: feljelentette a település vezetőit.

A Székely Hírmondó beszámolója szerint a községben, ahol soha semmilyen etnikai gond nem merült fel, le akarják vetetni a polgármesteri hivatalról a község zászlóját. Ezen fehér alapon az a címer szerepel, amelyet elfogadtak, és megjelent a Hivatalos Közlönyben. Kis József polgármestert arra is rá akarják venni, vetesse le a gyűlésteremből a testvértelepülések (egy lengyel, egy szlovák és egy magyar) zászlóit

Az elöljáró kiemelte, ő minden törvényes előírást betart: a főbejáratnál ott lobognak a román zászlók, székely zászlót nem tesz ki a községházára, „csak ha olyan ünnep van”, a községzászló nem a főbejáratnál díszeleg, hanem a másod-bejárónál, a testvértelepülések zászlói pedig az esketőteremben kaptak helyet.

A polgármester felháborítónak találja, hogy Dan Tanasă a községben élő románság és a magyarság közötti békés együttélést is képes bolygatni.

„Ha baja van velem, akkor jöjjön el Zágonba, és mondja el, ne pedig a fotósokat küldje, mint valami szekusokat” – jegyezte meg Kis, aki szerint inkább hagyni kellene az önkormányzatot dolgozni, nem pedig ilyen provokációkkal zavarni a munkájukat.

 

Hirdetés