Barbatrükk
MTímea
2019. március 22. péntek, 16:36
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.

Azt nem tudjuk, hogy milyen indíttatásból, de az európai alapok minisztériumának egyik államtitkára, Mihaela Toader ráphotosoppolta magát egy olyan esemény fotójára, melyen részt sem vett. Nem lenne ezzel gond, más is játszadozik unalmában a Photoshoppal – milyen szuper mémek születnek egy-egy jó ötletből –, a probléma azzal van, amikor a manipulált képet valóságosnak próbálják beállítani, ráadásul egy állami intézmény munkatársai. Csakhogy az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez, főleg, ha annyira gyengére sikerült a képmanipuláció, hogy majd` kiveri az ember szemét.


A manipulált fotó, amelyiket a Facebookon közzétettek, majd letöröltek. Hol a hiba?

A szóban forgó találkozón az egyik operatív program ( technikai asszisztencia, jelentsen bármit is ez) gyakorlatba ültetéséről volt szó, részt vettek rajta a program felelősei, a minisztérium képviselői és partnerei, valamint az Európai Bizottság delegációja is. A tárca Facebook-oldalán több fotót is közzétettek az eseményről, de csak az egyiken van rajta Mihaela Toader, akinek már eleve az oda nem illő arckifejezése is elárulja, hogy a fotón egy másik eseményen kapták lencsevégre. Árulkodó jel az is, hogy az előtte található mikrofon nem ugyanolyan, mint a teremben ülőké, illetve az egész beágyazása a képnek „elmaszatolt” – szúrta ki a playtech.ro. A bejegyzést persze azóta törölték, de jól jön ilyenkor a képernyőmentés

Az eset azt juttatja eszünkbe, amikor Gabriel Oprea, a csúnyán elbukott belügyminiszter Barack Obamával, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökével „fotózkodott”. Na, az se volt semmi.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30483
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.
Nagyon úgy néz ki, ellenlábas nélkül maradt az európai főügyészi tisztségért zajló küzdelemben.
Tűzoltónak állhat a szebbik nem!
Úgy tűnik, a két világháború közötti román aranykor hiába fénylik annyira a jelenből visszatekintve. Gazdasági fejlődés szintjént például Magyarország rávert. Akkor is.
Tovább folyik a román szerecsen mosdatása. És nem túl éleselméjűen.
És hadd tegyük hozzá: a kolozsvári Sapientia filmes csapata irtó jó munkát végzett.
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.