Barbatrükk
Timi
2019. március 22. péntek, 16:36
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.

Azt nem tudjuk, hogy milyen indíttatásból, de az európai alapok minisztériumának egyik államtitkára, Mihaela Toader ráphotosoppolta magát egy olyan esemény fotójára, melyen részt sem vett. Nem lenne ezzel gond, más is játszadozik unalmában a Photoshoppal – milyen szuper mémek születnek egy-egy jó ötletből –, a probléma azzal van, amikor a manipulált képet valóságosnak próbálják beállítani, ráadásul egy állami intézmény munkatársai. Csakhogy az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez, főleg, ha annyira gyengére sikerült a képmanipuláció, hogy majd` kiveri az ember szemét.


A manipulált fotó, amelyiket a Facebookon közzétettek, majd letöröltek. Hol a hiba?

A szóban forgó találkozón az egyik operatív program ( technikai asszisztencia, jelentsen bármit is ez) gyakorlatba ültetéséről volt szó, részt vettek rajta a program felelősei, a minisztérium képviselői és partnerei, valamint az Európai Bizottság delegációja is. A tárca Facebook-oldalán több fotót is közzétettek az eseményről, de csak az egyiken van rajta Mihaela Toader, akinek már eleve az oda nem illő arckifejezése is elárulja, hogy a fotón egy másik eseményen kapták lencsevégre. Árulkodó jel az is, hogy az előtte található mikrofon nem ugyanolyan, mint a teremben ülőké, illetve az egész beágyazása a képnek „elmaszatolt” – szúrta ki a playtech.ro. A bejegyzést persze azóta törölték, de jól jön ilyenkor a képernyőmentés

Az eset azt juttatja eszünkbe, amikor Gabriel Oprea, a csúnyán elbukott belügyminiszter Barack Obamával, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökével „fotózkodott”. Na, az se volt semmi.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30483
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.